ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Tina: "Vem körde ihjäl pappa?"

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre
LANDSKRONA. Tina Hansen är dotter till 74-årige Ove Hansen - som mejades ner av fyra ungdomar i bil när han satt och vilade med hunden Bella vid en busskur.
För henne och hennes familj är livet för alltid förändrat:
- Jag önskar att de vågar vara ärliga och säga vem som körde bilen som dödade pappa, säger Tina.
Ove Hansen flyttade till Landskrona från Danmark i början av 1950-talet för att arbeta i den då blomstrande varvsstaden. Här träffade han Kerstin och de bildade familj. När föräldrarna skildes valde Tina, då tolv år, att bo kvar hos pappa i Landskrona.
- Jag och pappa stod varandra väldigt nära. Han har alltid varit en person som ställt upp för alla människor, dygnet runt och oavsett social ställning. Min dotter Rebecka, enda barnbarnet, var hans stora ögonsten och de träffades nästan dagligen, säger Tina.

Var händig

- Pappa var väldigt kunnig och händig, speciellt på att reparera bilar. Han var intresserad av allt och om han inte förstod något gick han till biblioteket och läste om det.
Ove Hansen arbetade bland annat på Stuveribolaget i Landskrona och drev i flera år också en egen firma, Hansens Motor. Ett stort fritidsintresse var motocross.
- Vi har varit på många motocrosstävlingar, säger Tina och ler åt minnet.

Fick beskedet på semester

Hon var på Mallorca tillsammans med bland andra dottern och sin mamma i torsdags kväll. Vid 04.00-tiden på fredagsmorgonen ringde polisen och förklarade att pappan omkommit.
- De sa inte något om hur det gått till, bara att det var en trafikolycka, säger Tina.
Sällskapet reste till Mallorca i måndags och skulle egentligen stannat i två veckor, men avbröt resan direkt efter dödsbudet. Knappt ett dygn senare var de hemma i Landskrona och åkte direkt till olycksplatsen.
- Det var mörkt och ganska rensat men vi förstod ju att det måste varit en våldsam krasch. På sätt och vis är det en liten tröst att det gått fort, att han troligtvis inte behövde lida, säger Tina.
Hon pratar lugnt och samlat, men hela tiden är tårarna nära.
- Jag har faktiskt inte gråtit ännu utan känner att jag måste försöka vara stark, inte minst för min dotters skull. Hon stod sin morfar så nära. Samtidigt har jag inte riktigt fattat att han är död, säger Tina.
Ove Hansen hade besökt en vän på torsdagskvällen och skulle bara rasta barnbarnets hund Bella innan han skulle åka hem.

Hade ont i ryggen

- Pappa hade besvär med astma och lite ont i ryggen så han har nog satt sig ner för att vila en stund, tror Tina.
Hunden Bella blev också träffad och fördes till djursjukhuset direkt efter olyckan, bland annat spräcktes hennes bäcken.
- Hon kommer att överleva men vi vet inte ännu om hon behöver opereras. Nu behöver hon mycket vila.
Hittills har de anhöriga inte fått någon beskrivning av händelsen av polisen.
- Det vi vet har vi fått reda på genom medier. Vi har många frågor och det är viktigt för oss att polisen verkligen reder ut vad som hände, hur fort de körde och om de var påverkade.
- De här killarna har ställt till det så att en helt oskyldig människa dött. De måste stå för vad de gjort, vi är självklart oroliga för att de slipper straff genom att skylla på var­andra.
I torsdags vid 22.30-tiden satt Ove och vilade i busskuren på Löpargatan i Landskrona. Han var ute för att rasta hunden Bella.
Från centrum kom en buss körande och bakom den en bil med fyra ungdomar i. De försökte, enligt vittnen, köra om bussen som skulle svänga vänster. Ungdomarna väjde undan och kraschade in i en lyktstolpe och vidare in i busskuren med full fart.
De fyra ungdomarna, alla kända av polis och dömda för flera brott, försökte smita från platsen men spårades upp av polisens hundpatrull.
Tre av dem, två 18-åringar och en 19-åring, är anhållna misstänkta för grovt vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik. Den fjärde, en 19-åring, är anhållen misstänkt för medhjälp. Alla fyra nekar till att ha kört bilen.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT KVÄLLSPOSTEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: