ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Sven-Erik Alhem: Det är fullkomligt bisarrt

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre

Mannen som misstänks för taximordet i Malmö är tillbaka i Sverige och överlämnade sig till polisen under måndagskvällen.

Men polisen sa att det var stängt och skickade honom till stationen vid Davidshall i stället, rapporterar Sydsvenskan.

– Det verkar jättekonstigt och fullkomligt bisarrt. Jag har aldrig hört om något liknande, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem.

Saleh Hadri har varit häktad i sin frånvaro och är misstänkt för mordet på det kriminella gänget Wolfpacks ledare i Malmö 2011.

Under måndagskvällen besökte mannen polishuset på Porslinsgatan och tryckte på porttelefonen. Han fick beskedet att det var stängt.

Alhem är kritisk

– Stängt? Jag sa att jag är misstänkt för mord och efterlyst - ni vill verkligen ha tag på mig. Då sa de att jag skulle ta mig till stationen vid Davidshall i stället, säger 45-åringen till Sydsvenskan.

Rättsexperten Sven-Erik Alhem är förvånad över polisens agerande.

– Polisen borde ha fortsatt att prata med honom i porttelefonen och skickat en polis under tiden. Det är fullkomligt bisarrt att han själv skulle gå i väg om han är misstänkt för mord. Mannen måste ha blivit väldigt förvirrad, säger Sven-Erik Alhem.

I nära 15 månader har mannen varit häktad i sin frånvaro. Han säger att han själv tagit sig till Sverige på egen hand med hjälp av falska pass.

– Svenska polisen måste kolla med myndighetskontroller i andra länder. Man går aldrig säkert när man är häktad i sin frånvaro. Det är lätt att komma i konakt med en kontroll och förr eller senare åker man dit, säger Alhem.

Följer med vakten

När mannen kommer till Davidshall anger han sitt personnummer. En av arrestvakterna frågar honom "vill du följa med oss?" Då nickar han och går i väg.

Saleh Hadri säger till Sydsvenskan att han inte har med mordet att göra.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT KVÄLLSPOSTEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: