ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Lasse Svensson
Foto: Lasse Svensson

"Sprängningen var en vedergällning"

ANNONS:
FAKTA

Angrepp mot Malmöpolisen
Attentatet mot närpolisstation i Fosie är bara ett i raden av angrepp mot polishus i Malmö.
- Den 18 juni 2011 träffas polisstationen på Rosengård av skarpa skott.
- Den 9 januari 2011 briserar en liten brandbomb vid polisstationen på Rosengård och två polisbilar skadas.
- Den 14 mars 2010 beskjuts polishuset vid Davidhallstorg. Det tros vara ett dåd av den misstänkte serieskytten i Malmö.
- Den 27 december 2008 träffas polisstationen i Fosie av ett skott, troligen från ett luftgevär.
- 2004 hittas en bombattrapp vid polisstationen i Rosengård. På den finns en lista med dödshot mot fem namngivna poliser.
- 1999 lockas en polispatrull till hamnen, där en sprängladdning i en bil exploderar. En av poliserna blir blind av skadorna.
TT

Visa merVisa mindre
Läs mer
Polisen ser sprängdådet mot polishuset i Fosie i Malmö i går kväll som en ren hämnd från den kriminella världen. Samtidigt tycker man att förtroendet från allmänheten är gott.
- Vi har högt anseende hos medborgarna, de har undersökningar visat, menar Ulf Sempert vid Malmöpolisen.
Polisen hade få svar att ge på de frågor som ställde under förmiddagens presskonferens. Man bekräftade dock att den mördade mannen är född 1964 och att han inte är känd av polisen sedan tidigare.
- Vi fick tidigt in uppgifter om hur det har gått till men kan inte gå in exakt på det nu. Det kan röra sig om en eller två gärningsmän och vi har också fått uppgifter om i vilken riktning de har flytt efter dådet, säger Mikael Mattsson vid Skånepolisen.
Polisen bekräftade också att man har hittat intressanta fynd vid brottsplatsen men vill inte kommentera vad. Man har också hållit flera förhör med offrets anhöriga och kommer att fortsätta med det i dag.

Sex dödsskjutningar på två månader

Malmö har under de senaste två månaderna haft sex dödsskjutningar. Det ska ställas mot elva mord som staden brukar ha under ett helt år. Men polisen anser att allmänheten ska ha fortsatt förtroende för polisens verksamhet.
- Vi har högt anseende hos medborgarna, de har undersökningar visat, menar Ulf Sempert vid Malmöpolisen.
Polisen i Malmö menar att sprängningen mot polishuset i Fosie igår ska se som en hämnd för det arbete som polisen gör för att komma ät den organiserade brottsligheten.
- Vi rubbar maktbalansen i deras värld och att de gör så här är inget överraskande mot oss. Det har inträffat mot olika samhällinstanser tidigare. Men vi kommer inte att ge oss utan fortsätta med det arbete som vi börjat, menar Sempert.
Vid flera tillfällen vädjade polisen till allmänheten att höra av sig med eventuella iakttagelser rörande skjutningar. Speciellt intresserad är man av iakttagelser kring Fosievägen i går kväll mellan 18.30 och 19.10 och tipsnumret är som vanligt 114 14.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT KVÄLLSPOSTEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: