ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
DRÖMMER. Emil Krafth lämnade Öster och tränare Roar Hansen 2011 som en stor talang. Men i Helsingborg blev det ont om speltid och försvararen hamnade på bänken och kände inget förtroende under Conny Karlsson och Åge Hareide. Nu hoppas och tror han på bättring sedan Roar Hansen tagit över. Foto: Sanna Dolck
DRÖMMER. Emil Krafth lämnade Öster och tränare Roar Hansen 2011 som en stor talang. Men i Helsingborg blev det ont om speltid och försvararen hamnade på bänken och kände inget förtroende under Conny Karlsson och Åge Hareide. Nu hoppas och tror han på bättring sedan Roar Hansen tagit över. Foto: Sanna Dolck

Supertalangen om sin framtid i Helsingborg

ANNONS:
TONÅRINGAR SOM VILL HA STÖRRE PLATS I ÅRETS HIF

Emil KRAFTH, 18

Slåss främst med Christoffer Andersson om platsen som högerback. Kan mycket väl bli en startspelare då Andersson är användbar på flera andra positioner.

Jere URONEN, 18

Den finske landslagsmannen startade 15 matcher 2012. Nu har Erik Edman slutat och därför kan Uronen få fler matcher från start, om hans skadade knä läker.

Elias ANDERSSON, 17

Debuterade förra veckan i A-laget och sköt in en frispark mot danska Århus. Den offensive mittfältaren är ingen startspelare i år men kan göra en del inhopp.

David SVENSSON, 19

Kan användas både som offensiv mittfältare och i balanserande roll. Fick en del speltid i Portugal men får främst ses som ersättare till Bedoya i offensiva rollen.

Jesper BJÖRKMAN, 19

Med stora skadebekymmer i backlinjen har Björkman verkligen fått chansen under försäsongen - och tagit den. Kan redan den här säsongen få mycket speltid.

Visa merVisa mindre

Flera allsvenska lag slogs om Emil Krafth.

Den småländska supertalangen valde Helsingborg - och fastnade på bänken.

– När jag inte fick spela försvann självförtroendet, men nu är det tillbaka. Jag ska göra det här året till mitt, säger Krafth.

Rikard Norling var helt tagen av Emil Krafths provspel förra vintern.

– Hans mamma och pappa måste ha haft trolldryck i vällingen, sa Malmö FF:s tränare.

Trots hyllningen valde den då 17-årige talangen i stället att skriva på för MFF:s rival Helsingborg.

Men efter 2011-års succé i Öster placerades Krafth på bänken i HIF.

Bara sju starter 2012

Först fick han inget förtroende av dåvarande tränaren Conny Karlsson och det blev inte mycket bättre när Åge Hareide tog över under sommaren 2012.

Totalt blev det bara sju matcher från start förra året.

– Ingen av dem pratade med mig för att förklara varför jag inte fick speltid eller vad jag behövde förbättra. En tränare måste förstå att det även är deras ansvar att se till att spelarna mår bra, säger Krafth.

Bristen på speltid gjorde till slut att högerbacken funderade på en utlåning.

– Jag pratade om det med min agent men vi gick inte vidare med det. I efterhand kan man kanske tycka att det hade varit bra med en utlåning så att jag hade kunnat komma tillbaka med fler matcher i bagaget, säger Krafth och blickar ut över havet vid Algarvekusten.

Positiv till Roar

Nu är det glömt.

Åge Hareide har ersatts av Roar Hansen, och Emil Krafth vill enbart titta framåt.

– Roar har betytt väldigt mycket för min karriär och jag hoppas att han kan hjälpa mig att även ta nästa steg i min utveckling.

Inför säsongen 2011 korsades deras vägar för första gången. Roar Hansen lämnade då Ängelholm för Öster och ett halvår tidigare hade Emil Krafth anslutit från Lagan.

– Då hade vi en spetsgrupp med sex eller sju unga spelare som alltid tränade med A-laget. Jag fick spela rätt mycket i träningsmatcherna och det funkade jäkligt bra. Sedan fick jag starta i premiären mot Sundsvall.

– Men att Roar är här nu är självklart ingen garanti för att jag ska spela. Jag är medveten om att jag måste kämpa för min plats.

Hansen har bara varit HIF-tränare i en halv försäsong men Krafth har redan märkt skillnad jämfört med förra säsongen.

– Men jag var beredd på det. När jag spelade i Öster tränade vi riktigt hårt och det verkar bli samma här. Roars spelsätt handlar mycket om att löpa. Därför har vi haft dubbla pass de flesta dagarna under försäsongen.

"Stannade av lite förra året"

Det elva dagar långa träningslägret i Portugal avslutades i går.

En ovanligt kort försäsong lider mot sitt slut men Emil Krafth är redo.

– Min karriär stannade av lite förra året. Nu ska den gå uppåt igen.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: