ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
André Burakovsky kan missa JVM-premiären. Foto: Peo Möller
André Burakovsky kan missa JVM-premiären. Foto: Peo Möller

Supertalangen kan missa JVM-premiären

ANNONS:

MALMÖ. Supertalangen och Malmögrabben André Burakovskys JVM-premiär är i fara.

Kvällsposten kan avslöja att han skickats hem till spelarhotellet med feber.

- Det är lite småskavanker i truppen och lite sjukdom, men mer vill jag inte säga, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

Det var i går i samband med träningen i Malmö arena inför kvällens JVM-premiär mot Schweiz som forwarden André Burakovsky kände sig hängig med feber som följd.

JVM-lagets läkare ordinerade febernedsättande tabletter.

Sedan kröp André Burakovsky ner i sin säng på hotellrummet. Efter drygt fyra timmars sömn kände han sig bättre, men om han kan spela avgörs efter morgonens matchvärmning.

 

André Burakovsky har sett fram emot JVM sedan han blev uttagen i truppen. Men Kvällsposten kan alltså avslöja att André Burakovskys efterlängtade JVM-premiär är oviss efter feber.

- Vi har lite småproblem i truppen, men vilka det handlar om behåller vi för oss själva. Bra att vi har en extraforwards, säger förbundskapten Rikard Grönborg som inte vill gå in närmare på detaljer.

I stället tar han upp taktiken inför premiärmatchen.

– Schweiz har ett mycket bra lag. Är fysiskt starka. Det gäller att vi direkt visar vem som bestämmer här i Malmö. De två senaste åren hr vi vunnit på straffar mot Schweiz. Ett bevis på att det är en tuff motståndare, säger Grönborg.

Vilka spelare har sett mest heta ut inför JVM-premiären?

– Frölunda-kedjan med Sebastian Collberg, Alexander Wennberg och Andreas Johnson. Det har varit ett härligt tryck i den trion.

Vilka blir nyckelspelare?

– Det är så klart alltid viktigt att målvakterna fungerar i sådana här turneringar, där ett mycket bra målvaktsspel kan betyda seger, säger Rikard Grönborg.

Det ansvaret har Oscar Dansk och Marcus Högberg. Brynäsfostrade Dansk spelar kanadensisk juniorhockey i OHL med Erie Otters i Pennsylvania.

Marcus Högberg är utlånad från Linköping i SHL till hockeyallsvenska Mora.

Vad säger du om att Sverige är guldfavoriter?

– Att vi av medierna och av andra pekas ut som favoriter är inget vi kan göra åt. Vi har egna bedömningar om hur det kommer att bli för oss i detta intressanta JVM på hemmaplan här i Malmö, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: