ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Tokelo Rantie om köpoptionen: "Jag hoppas och tror det av hela mitt hjärta". Foto: Ulf Ryd
Tokelo Rantie om köpoptionen: "Jag hoppas och tror det av hela mitt hjärta". Foto: Ulf Ryd

Rantie om framtiden: Jag älskar att vara här

ANNONS:

Tokelo Rantie, 22, är tillbaka i Malmö och räknar med att skriva under ett kontrakt med MFF innan allsvenskan börjar.

– Jag vill inget annat. Min agent kommer hit i mars, jag hoppas det löser sig då, säger Rantie till Kvällsposten.

I morgon onsdag kommer Tokelo Rantie för första gången 2013 att ge sig ut på en fotbollsplan i Malmö för att träna.

Och han har längtat.

– Det känns underbart att vara tillbaka med killarna. Jag har saknat dem allihop och jag har längtat efter att komma hit och få uppleva det här laget fortsätta utvecklas tillsammans, säger Rantie.

Anledningen att Rantie först nu är i Malmö är att han spelade afrikanska mästerskapen för Sydafrika på hemmaplan. I kvartsfinalen mot Mali gjorde Rantie mål, men byttes sedan ut fotskadad och fick från sidan se Mali kvittera och vinna på straffar.

– För mig var det en väldigt positiv upplevelse. Jag spelade och tränade med Sydafrikas bästa spelare och lärde mig oerhört mycket. Jag kom på mig själv med att hantera situationer annorlunda och bättre än jag gjorde i höstas. Därför tror jag starkt på att jag kommer att prestera bättre i Malmö den här säsongen, säger Rantie.

Under anfallarens frånvaro har det varit mycket skriverier om att en köpoption som MFF har på Rantie gick ut den sista januari och att Malmö därför skulle förlora sin anfallare.

Som Kvällsposten tidigare skrivit har optionen förlängts.

Och viktigast av allt. Det här är vad Tokelo Rantie själv vill.

– Skulle de lägga fram ett kontrakt till mig som gjorde mig till 100 procent Malmö FF spelare så skulle jag slänga mig över det, greppa det med båda händerna och aldrig släppa, säger Rantie som stormtrivs i Malmö.

– Jag älskar att vara här. Jag vill fortsätta i Malmö. Jag är skyldig klubben och fansen det. Om inget annat så som tack för allt de har gett mig, säger Rantie.

Du gjorde bra ifrån dig i afrikanska mästerskapen, hur har intresset från andra klubbar än Malmö varit?

– Inget alls. Inte vad jag har hört och jag pratade med min agent i går. Transferfönsterna är stängda och jag vill stanna här, säger Rantie som hoppas spela den allsvenska premiären mot Malmö FF som 100-procent MFF-spelare.

– Min agent kommer hit i mars, jag hoppas det löser sig då. Jag hoppas och tror det av hela mitt hjärta.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: