ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån
Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Malmö ratar Taavola - Lusth kan bli ersättare

ANNONS:
Läs mer om HOCKEYALLSVENSKAN 2014-15

MALMÖ. Ulf Taavola får inte fortsätta som huvudtränare hos Malmö Redhawks.

Nu kan Kvällsposten avslöja att Mats Lusth ser ut att ta klivet upp som huvudtränare.

- Det är ingenting som jag uttalar mig om under säsongens viktiga slutspurt, säger sportchefen Patrik Sylvegård.

Flera av varandra oberoende källor har berättat för Kvällsposten att Ulf Taavola inte kommer att få nytt kontrakt. Mats Lusth har ett år kvar på sitt kontrakt.

- Min hockeyframtid tar jag efter säsongen. Nu har jag all fokus på vår jakt att bli bland topp sju som betyder fortsatt spel i playoff efter grundserien har Taavola sagt vid ett par tillfällen till Kvällsposten.

Assisterande tränaren Mats Lusth om att han kan vara högaktuell som huvudtränare.

- I dagsläget har jag i första hand Almtuna-matchen i tankarna. En match som det måste bli tre poäng i för att vi fortfarande ska ha chansen att ta en plats i topp sju.

Huvudtränare?

- Det är alltid en ära att vara förstetränare. Främst i Malmö eftersom jag har en speciell känsla här efter alla mina år i klubben både som spelare och tränare. Men som sagt - nu gäller det att vi vinner matcher så att det blir playoff. Det skulle kännas tomt om säsongen plötsligt tog slut redan i början av mars, säger Lusth.

Sylvegård medger att det måste bli förändringar i truppen.

- Nu är vi för tredje säsongen i rad på väg att avsluta säsongen redan efter grundserien. Det håller så klart inte. Vi måste lyfta på varje sten. Helt klart måste det bli förändringar hos oss så att vi nästa säsong ska tillhöra toppen av allsvenskan. Vi måste göra en rejäl uppryckning. Det krävs ett hårt och tufft jobb. Inget får så klart lämnas åt slumpen.

Vad säger du om att ni behöver förstärka med en spetsfemma?

- Ja, det måste vi. Vi behöver fylla på med bättre spelare än vad vi gör av oss med.

Stor besvikelse om ni missar topp sju?

- Nä, inte direkt med tanke på hur vi i våras var nära konkurs. Därför missade vi flera bra förstärkningar. Den här säsongen är vi inte bättre än ett allsvenskt mittenlag. Har vi bara tålamod och jobbbar rätt kommer det här till slut att bli bra.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: