ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
NY SEGER. Albin Tingsvall satte fyra mål när Lugi besegrade jumbon Aranäs. Nu väntar en ödesvecka med fyra toppmotstånd inom loppet av nio dagar. För att fixa programmet fokuserar serieledaren på gemensamma måltider - och isbad. Foto: Lennart Månsson
NY SEGER. Albin Tingsvall satte fyra mål när Lugi besegrade jumbon Aranäs. Nu väntar en ödesvecka med fyra toppmotstånd inom loppet av nio dagar. För att fixa programmet fokuserar serieledaren på gemensamma måltider - och isbad. Foto: Lennart Månsson

Lugis segerrecept: Isbad och måltider

ANNONS:
LUGIS PLAN FÖR ATT KLARA ÖDESVECKAN

Lugi spelar fyra matcher på nio dagar:

24 februari: Drott (b)

27 februari: Ystads IF (h)

1 mars: HK Malmö (b)

4 mars: Kristianstad (h)

-

Här är Lugis taktik i tre steg, enligt tränaren Tomas Axnér:

-

1 ÄTA TILLSAMMANS

Det kommer att bli kvällsmål tillsammans. Jag känner att vi inte ska flaxa i väg efter sena matcher, då är det någon som hamnar på någon korvkiosk och någon som går hem till ett fattigt kylskåp. Jag vill att de får ordentlig mat i sig så de gemensamma måltiderna kommer att börjar efter Drottmatchen.

-

2 ISBAD

Det blir isbad för att återhämta sig snabbare. Vi har det annars också men nu under det tuffa schemat kommer det att bli isbad nästan varje dag.

-

3 KORTARE TRÄNINGAR

Vi kommer korta av dem lite så att man inte står där och gnuggar länge även man har förlorat, man ser till att vara fräsch i kroppen stället.

-

Sammanställning:

ÅSA JOSEFSSON

Visa merVisa mindre

Ödesvecka med ett mardrömsschema - då har Lugi hittat ett hemligt recept som ska se till att de behåller serieledningen hela vägen: gemensamma måltider, fler isbad och kortare träningspass.

- Det är här elitserien kommer att avgöras, men vi har en plan på hur vi ska klara det, säger Lugis tränare Tomas Axnér.

Elitseriejumbon Aranäs var nära att straffa toppsatsande Lugi i går kväll, men när det väl skulle avgöras var skåningarna något vassare.

Men nu väntar ett betydligt tuffare prov för Tomas Axnér och hans mannar: På nio dagar spelar de fyra matcher - var av tre mot toppkonkurrenter.

- Jag är inte jättenöjd med att Drott-matchen flyttades från den 21 februari till 24, det komprimerar hela vårt schema och är egentigen vansinnigt känns det som. Men tv styr och då får vi rätta oss efter det, säger Axnér.

Lugitränaren har dock lagt en plan för hur de ska klara av att få med sig så många poäng som möjligt under den tuffa veckan som väntar dem.

Del ett är gemensamma måltider.

- Jag känner att vi inte ska flaxa i väg efter sena matcher, då är det någon som hamnar på någon korvkiosk och någon som går hem till ett fattigt kylskåp. Jag vill att de får ordentlig mat i sig så de gemensamma måltiderna kommer att börja efter Drott-matchen, säger Axnér.

Snabb återhämtning

Under den tuffa veckan kommer han även att korta ner träningspassen och lägga in fler isbad för att spelarna ska återhämta sig så snabbt som möjligt.

- Vi hade en period tidigare under säsongen där matcherna låg lite tätare och då fick vi bra träff med det här, säger Axnér.

Det är det här som är nyckel till seriesegern alltså?

- Ja, det kan det vara.

Spelarna i laget är i alla fall positiva till det nya upplägget.

- Det är ett bra och professionellt upplägg. Det är ett tecken på att klubben satsar på att bli mer professionell och vi tar det på allvar, säger målvakten Espen Christensen.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: