ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Sista rättegångsdagen – Mangs ointresserad

ANNONS:
Tidigare artiklar

Nu på morgonen inleddes sista dagen av rättegången mot Peter Mangs i hovrätten inletts.

Serieskytten Mangs verkar som vanligt helt ointresserad när advokat Magnus Hermansson som företräder flera av Mangs offer redogjorde för hur de drabbats.

– Det här är personer som avsiktligt utsatts för mordförsök bara på grund av hur de ser ut, menade han.

När sista dagen i Mangs-målet inleddes kom omedelbart frågan om den tekniska bevisningen upp till diskussion. Åklagarna har tagit med vapenexperten Stefan Pettersson från SKL om försvararna tar upp detaljer i den delen av bevisningen i sin slutplädering.

Åklagarna har också i dag lämnat in dokumentation om hur analyserna av vapen, kulor och kulfragment gjorts.

Slutplädering

Peter Mangs förefaller helt ointresserad. Han sysselsätter sig med att vika papper och lägga dokument i ordning på bordet framför sig.

Försvarsadvokaterna, Douglas Norking och Jesper Montan, ska inleda sin slutplädering efter att målsägandebiträden redogjort för hur Mangs offer drabbats. Till offren räknas också anhöriga till Trez West Persson vars mamma och syskon kommit till hovrätten i dag.

Mangs var var fullständigt oberörd när deras målsägandebiträde redogjorde för hur de drabbats.

Mangs har både i tingsrätten och i hovrätten bestridit alla skadeståndsanspråk från offren. Ett flertal av de som utsatts för Mangs beskjutningar har blivit rädda att gå ut och känt sig utsatta.

Handikappad för livet

– Många av dem har frågat sig varför drabbades just jag, säger advokat Magnus Hermansson som företräder flera av Mangs offer bland annat den man som sköts när han tränade på ett gym vid Vendelsfridsgatan. Den mannen fick skador som gjort honom handikappad för livet.

– Det här är personer som avsiktligt utsatts för mordförsök bara på grund av hur de ser ut, menade Hermansson och hänvisade till vad Solveig Wollstad sa i sin slutplädering i förra veckan. Hon angav att rasism var ett av Mangs motiv.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT KVÄLLSPOSTEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: