ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rosengård spärrat - efter brandinferno

ANNONS:
MALMÖ. I natt var Rosengård i Malmö på nytt ett inferno av bränder och upplopp. En krigszon.
Polisen tvingades spärra av hela stadsdelen. Brandmännen utsattes för stenkastning och raketbeskjutning.
- Det är kaos. Värre än Beirut som jag lämnade för 30 år sedan, sade ett upphetsat och förtvivlat vittne som såg kravallerna från sin balkong på sjunde våningen i Rosengårds centrum.
Oron började spridas redan i går eftermiddag. Under kvällen drog grupper av aggressiva ungdomar runt de ökända kvarteren längs Ramels väg. Flera av dem var maskerade.

Hätsk stämning

Stämningen var hätsk och när en bil stacks i brand utlöstes en våg av våldsamheter.
Ett hyrsläp, kiosker, byggbodar, miljöstationer och cykelskjul antändes. Larmen till SOS kom i tät följd. Brandmännen utsattes för stenkastning och beskjutning med fyrverkeripjäser. De kunde inte utföra sitt jobb utan poliseskort.
Piketstyrkor och ett 20-tal kravallutrustade polispatruller lyckades sent i natt bemästra det svåra läget. Räddningstjänsten fick bränderna under kontroll och avspärrningarna till stadsdelen kunde hävas.KRAVALLUTRUSTNING. Polisen var starkt rustad för att möta det oväntade upploppet i Rosengård. 20 polispatruller kunde till sist lugna folksamlingarna och hjälpa räddningstjänsten att komma fram. Foto: Oscar PerssonTOTALFöRSTöRD. Pölsevagnen var en av många anlagda bränder under Rosengårdsupploppen i går kväll och i natt. Kiosker, byggbodar, soprum, containrar, cykelskjul och omklädningsrum eldhärjades också. Foto: Oscar Persson
I flera månader har det varit tämligen lugnt på Rosengård. Polisens intensifierade närvaro och tätare kontakt med de boende i alla åldrar har bidragit till en tryggare situation.
Vad som fick det att smälla i går kväll och i natt hade polisen i morse ingen klar bild över.
- Alla insatser har varit inriktade på att få bukt med upprorsmakarna och stoppa bränder och skadegörelse, sa yttre befäl till Kvällsposten.
Både polisen och räddningstjänsten har skärpt beredskap och tillsyn på Rosengård framöver.

Inga signaler

Det fanns inga signaler som pekade på gårdagens utbrott. Nu kommer händelsen att utredas, vittnen höras och de ansvariga för kravallerna spåras.
- Ännu har ingen gripits eller delgetts misstanke. Men vi arbetar hårt med ärendet, sade Peter Martinsson, länsvakthavande befäl vid Skånepolisen i morse.
I anmälan rubriceras brotten som bland annat mordbrand, våldsamt upplopp och skadegörelse. Ingen är dock gripen eller omhändertagen.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT KVÄLLSPOSTEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: