ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Porrskandal på politikerns kalas

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
Strippan Emmy, 21, skulle bli höjdpunkten på 50-årsfesten.
I stället blev det politisk skandal.
Och het debatt om grabbiga makthavare i Ronneby.
Den nyblivne 50-åringen som hamnat i blåsväder är Tommy Svensson, vd för Soft Center och aktiv socialdemokrat sedan flera år. I dag sitter han i Blekingetrafikens styrelse men har tidigare även suttit i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i Ronneby.

Fest med 150 gäster

I påskas höll han stort kalas på Ronneby Brunn och till sin hjälp hade han en festkommitté som planerade kvällen. 150 gäster, bland dem fanns kommunalrådet JanAnders Palmqvist (s) och flera näringslivschefer, skulle få en oförglömlig kväll. Efter underhållning med bandet Star Boys och en imitatör lyftes ett stort paket med röd rosett. Ut ur paketet hoppade Emmy i svart aftonklänning, högklackat och långa svarta handskar. Till tonerna av Sven-Ingvars "Ett litet rött paket" bjöd hon upp jubilaren till dans.

Behöll trosorna på

– Vi dansade och sedan satte hon mig på en stol medan hon dansade för mig och klädde av sig, säger Tommy Svensson. Tog hon av sig allt? – Nej, hon behöll trosorna på. Flera av gästerna sägs ha reagerat på strippshowen. När ryktet sedan spred sig var skandalen ett faktum i Ronneby där den politiska ledningen tidigare anklagats för att ha en grabbig ton. – Det var omdömeslöst med en strippshow. En plump i protokollet på en fest som i övrigt var väldigt trevlig, säger JanAnders Palmqvist.

"Det var obehagligt"

Men han slår helt tillbaka snacket om grabbighet i maktens korridorer. – Att koppla strippshowen till socialdemokratin är fel. Och det finns ingen grabbig kultur här. Jubilaren själv tycker att historien är mest pinsam. – Jag reagerade ju själv. Det var obehagligt, inte liksom det man förväntar sig på sitt 50-årskalas. Men syftet var väl att genera mig, säger Tommy Svensson.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT KVÄLLSPOSTEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: