Porrskandal på politikerns kalas

Publicerad
Uppdaterad
Strippan Emmy, 21, skulle bli höjdpunkten på 50-årsfesten.
I stället blev det politisk skandal.
Och het debatt om grabbiga makthavare i Ronneby.
Den nyblivne 50-åringen som hamnat i blåsväder är Tommy Svensson, vd för Soft Center och aktiv socialdemokrat sedan flera år. I dag sitter han i Blekingetrafikens styrelse men har tidigare även suttit i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i Ronneby.

Fest med 150 gäster

I påskas höll han stort kalas på Ronneby Brunn och till sin hjälp hade han en festkommitté som planerade kvällen. 150 gäster, bland dem fanns kommunalrådet JanAnders Palmqvist (s) och flera näringslivschefer, skulle få en oförglömlig kväll. Efter underhållning med bandet Star Boys och en imitatör lyftes ett stort paket med röd rosett. Ut ur paketet hoppade Emmy i svart aftonklänning, högklackat och långa svarta handskar. Till tonerna av Sven-Ingvars "Ett litet rött paket" bjöd hon upp jubilaren till dans.

Behöll trosorna på

– Vi dansade och sedan satte hon mig på en stol medan hon dansade för mig och klädde av sig, säger Tommy Svensson. Tog hon av sig allt? – Nej, hon behöll trosorna på. Flera av gästerna sägs ha reagerat på strippshowen. När ryktet sedan spred sig var skandalen ett faktum i Ronneby där den politiska ledningen tidigare anklagats för att ha en grabbig ton. – Det var omdömeslöst med en strippshow. En plump i protokollet på en fest som i övrigt var väldigt trevlig, säger JanAnders Palmqvist.

"Det var obehagligt"

Men han slår helt tillbaka snacket om grabbighet i maktens korridorer. – Att koppla strippshowen till socialdemokratin är fel. Och det finns ingen grabbig kultur här. Jubilaren själv tycker att historien är mest pinsam. – Jag reagerade ju själv. Det var obehagligt, inte liksom det man förväntar sig på sitt 50-årskalas. Men syftet var väl att genera mig, säger Tommy Svensson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag