Skönhetstips och prylar

Allt om inre och yttre hälsa.

Sajten för alla vinnare

Här delas det ut superbonusar.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Storlek på text:
Skriv ut text

Nytt gäng i Malmö har danska rötter

Annons:
Tidigare artiklar
Det kriminella gänget Black Cobra har etablerat sig i Malmö och har nu uppåt 30 medlemmar i staden, enligt polisen.
Rötterna finns i Danmark, där gänget blivit känt för sin våldsamhet.
Ett par av medlemmarna i Skåne har ett förflutet i danska Black Cobra och enligt polisen finns fortlöpande en kontakt mellan den danska och den svenska grenen.
- Men för tillfället ser vi inte att det gängkrig som pågår i Köpenhamn håller på att flytta över till Malmö, säger Börje Sjöholm vid länskriminalen i Skåne.
Polisen har haft ögonen på Black Cobra i Malmö länge och på senare tid har det lett till gripanden. Tre personer har nyligen häktats i ett utpressningsärende och minst en av dem är enligt polisen medlem i gänget.

Kända för våld

På tisdagen greps en person för vapenbrott, sedan polisen hittat en skarpladdad pistol i hans bostad. Han och ytterligare en person som greps vid samma tillfälle är också medlemmar i Black Cobra, enligt polisen.
Enligt Sjöholm kan gänget beskrivas som ett nätverk med vissa starka ledande personligheter. Polisen tror inte att någon går omkring iklädd gängets tröja utan tillstånd.
Gänget ägnar sig åt traditionell gängkriminalitet, bland annat utpressning, vapenbrott och narkotikabrott. Hittills har Black Cobra inte kunnat kopplas till våldsdåd i Malmö.
- Men det är klart att vi är bekymrade över att ett gäng till etablerar sig. I Danmark har Black Cobra visat sig kunna vara väldigt våldsamma och det är så klart ett bekymmer, säger Börje Sjöholm.

Konkurrens oroar

Black Cobra har enligt, Berlingske Tidende, förnekat all inblandning i det pågående gängkriget i Köpenhamn. Mc-gänget Hells Angels har å sin sida förklarat att det inte ligger i konflikt med Black Cobra. Det gjordes i ett särskilt uttalande på danska Hells Angels hemsida, där man tog avstånd från svenska tidningsuppgifter om konflikt mellan de båda gängen.
Börje Sjöholm pekar på risken för att Malmö och Skåne kan vara för trångt när ett nytt gäng etablerar sig och att konkurrens om kriminella marknadsandelar kan leda till konflikt.
Förra året ökade antalet anmälda utpressningsbrott i Skåne och trenden står sig även i år. De typiska offren för de kriminella gängens utpressning är personer i till exempel byggbranschen och bilhandlarbranschen.
Annons:
Mest läst på Kvp.se
Annons:
KVÄLLSPOSTEN SPORT
Annons:
Annons:
Senaste nytt
MRMADHAWK
MEST LÄST I DAG
Annons:
NÖJE
SPORT
DAGENS WEBBFRÅGA

Har du köpt någon majblomma i år?

Tack för din röst!
Du har redan svarat på frågan.
Visa resultat
Snittbetyg:
Annons:

Har du köpt någon majblomma i år?

Annons:
TÄVLING
MALMÖGIROT
Mest delat i dag
WEBBTEST

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar:
Ajax loader