ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Per Hägred

Skicka en skåning till final, Malmö

Läs fler krönikor! Här är Per Hägreds samlingssida
ANNONS:

2, 3 och 6.

Det är lördagens turnummer.

Det är härmed bestämt.

Efter ett antal uppvärmingsförsök i melodifestivalen handlar det alltså om Malmö och arenan. Nu är det på riktigt. Delfinalen i Malmö arena är väldigt speciell med tanke på att hela tjottaballongen ska avgöras där. Det är här. I stan där det regnar nästan jämt. Parkernas stad. Multikultimalmö.

Träffade Mallin Olsson som bevakar festivalen för Barnkanalen och hon menade att man nu på lördag förinviger arenan inför Eurovision Song Contest senare i vår i samma arena.

Hon vill förresten se kombon Swedish House Maffia och ABBA som pausunderhållare. Vem skulle tacka nej till det. Heja Malin.

Det vore förstås gött om Malmö melon skickade en skåning till finalen i maj.

Vi har tre artister med skånskt påbrå.

En Lucia, en Robin och en Miri. De har startnummer 2,3 respektive 6.

Mot Bard, Röjarralf och några andra utbölingar.

Lätt match Bobbo.

Och rent statistiskt hygglig chans.

Vi talar om 30 procent. Inte kört. Inte på långa vägar.

Jag har inte hört låtarna. Kan inte uttala mig om konkurrensen. Men hoppas att hemmapubliken ska heja fram de egna representanterna.


Lucia hoppas mycket på stöd från sina Malmöfans. Hon har aldrig sjungit i arenan tidigare, men en kompis släpade dit henne på hockey en gång. Så hon har åtminstone smakat på atmosfären i den fantastiska arenan som vi lite puckat brukar kalla Percys hockeylada. Lucia ställer upp med en lugnare kärlekspoplåt. Tänk Beyoncé.

Robin däremot "kan" arenan. Det var nämligen där han körde Robbie Williams "Let me entertain" under kvartsfinalen i "Idol". 25 november 2011 var det. Och Robin gick enkelt vidare till semin. Nu är han tillbaka på "brottsplatsen". Gissar att familj och vänner i Hässleholm har tagit kustpilen ner. Hållplats Hyllie.


Sist Behrang Miri. Hiphoparen. Rapparen. Satt på hans kontor i hamnen och han rappade rakt in i Lasses kamera och det kändes som att han skulle ta hem det här.

Tre starka bidrag. Tre färgstarka artister.

Hej Malmö!

Malmö Arena är fin. Tack, Percy för den. Först tyckte jag att det lät skit. Men nuförtiden kan de skruva till ett riktigt bra ljud. Världsstjärnor som Lady Gaga, Bob Dylan och Depeche Mode har kört in den. Det muttras fortfarande en del där uppe i huvudstaden över att inte nya Friends arena fick ESC. Men jag är helt övertygad om att Malmö arena är Sveriges bästa arena för ett sånt här jippo.

Apropå arenor så är Swedbank stadion en sorg. Säkert utmärkt ställe att kicka boll på. Men något ljushuvud glömde bort dess potential som konsertarena. Vi har inte sett en ena konsert där. Allt stort hamnar på Parken i KPH. Bruce, Beyoncé, ”The wall”, Robbie Williams…

Två tre sex. Som sagt. Dags att visa vem som regerar.


Vore det inte cool med Nina Persson, Timbuktu, Ola Salo och Arash som pausunderhållning under ESC?

Eller Perrelli. Med Carola, Herreys och några Abbor?

Och vad säger Ranelid?

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT KVÄLLSPOSTEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: