ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Kom för tidigt till jobbet – fick sparken

ANNONS:

Tre anställda kom för tidigt till arbetet den första dagen – då fick de sparken. Företagets vd hotade sedan de nyanställda att hugga handen av den som stal. En kvinna grät första dagen på jobbet.

Landskrona kommun har nu avbrutit samarbetet med det nystartade Kvalitet Scandinavia Landskrona AB, avslöjar Helsingborgs Dagblad.

Företaget rekryterade personal till sin nystartade verksamhet i våras. När två av de nyanställda som tidningen har pratat med kom till jobbet första dagen i början av juli, möttes de av en gråtande kvinna. Hon och två andra anställda hade blivit sparkade direkt eftersom de kom för tidigt till jobbet.

– Hon låg på knä och bönade, please, please, för att få behålla jobbet. Vi blev helt chockade, säger kvinnan till tidningen.

Första testet

Även kvinnan och mannen som tidningen pratat med, var på plats tio minuter innan arbetsdagen skulle starta klockan 8.45. Deras ankomsttider noterades.

– Vd:n sa att det var första testet. Men jag ville vara i tid. Hur kan de sparka folk för att de är i tid?

Tonen var hård under den efterföljande introduktionen.

– Det var mycket prat om ifall det inte passar är dörren där. Han sa att om ni stjäl så hugger jag handen av er.

Pekade ut kriminella

Enligt Helsingborgs Dagblads källor pekade vd:n också ut några av medarbetarna som kriminella.

Lönen var 100 kronor i timmen – oavsett tidigare erfarenhet och långt ifrån det tidigare löftet om 22 000 kronor i månaden. Arbetsuppgifterna var att reparera saker åt tillverkningsföretag, som Haldex.

I slutet av dagen frågade vd:n, Robert Mascoll Taylor, vilka som ville stanna kvar och frivilligt städa lagerlokalen. Kvinnan och mannen uppfattade att detta skulle göras utan lön. Många stannade – själva valde de att säga upp sig.

Kände att något var fel

Kvinnan, som har fem års erfarenhet av logistikbranschen, kände från början att något var fel. Vd:n kunde ringa klockan nio på kvällen, men sedan gick det inte att nå företaget på telefon.

Vd för företaget heter Robert Mascoll Taylor. Han menar att de hårda tidsreglerna är en anpassning till kundernas krav.

– Om tiden är satt till 8.45 för att jobbet startar klockan 9 så finns det en anledning till det. 15 minuter är okej för att hinna byta om. Det kallas för "clean instructions" och om man inte klarar av det så klarar man inte av jobbet, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Att han skulle ha hotat att hugga av de anställdas händer eller pekat ut några som kriminella, förnekar han.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT KVÄLLSPOSTEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: