ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Danska familjen Quist Johansen är ännu fångna hos de somaliska piraterna.
Danska familjen Quist Johansen är ännu fångna hos de somaliska piraterna.

Kidnappade familjen sjuka - tillåts inte träffa läkare

ANNONS:
Tidigare artiklar
Mamman behöver medicin för sin hudsjukdom och den 13-åriga dottern har feber, kräks och svårt att äta.
Läget blir allt värre för den danska familjen Quist Johansen som kidnappats av somaliska pirater - och de tillåts inte att träffa läkare.
- Vi kan inte lita på någon, säger piraten Farah Josh till Somalia Report.
Den danska familjen kidnappades i februari när de var ute på sin drömresa, och de är fortfarande i piraternas förvar ombord på det grekiska fraktfartyget MV Dover.
Somalia Report, som beskriver sig som den bästa hemsidan för information om läget i Somalia, har träffat Farah Josh, en av dem som håller familjen fången.
Enligt piraten har hälsoläget den senaste tiden försämrats för mamman Birgit Marie Johansen och dottern Naja, 13.

Har svårt att äta och dricka

Mamman lider av en hudåkomma. Inledningsvis använde hon sina egna mediciner, men dessa har nu tagit slut.
Naja uppges ha feber och har kräkts. Hon har svårt att äta och dricka vatten, och lider av vätskebrist, enligt Farah Josh.
Tidigare har familjen hållits separerad, men de får nu bo tillsammans.
Farah Josh hävdar att piraterna ser efter fångarnas hälsa, men det är i nuläget inte aktuellt att släppa ombord en läkare.
– Vi kan inte lita på någon, säger Farah Josh till Somalia Report.

Lösensumman 30 miljoner kronor

Det enda sättet att lösa situationen på är genom att lösesumman på fem miljoner dollar, drygt 30 miljoner kronor, betalas ut, enligt Farah Josh.
Piraterna säger sig samtidigt vara öppna för förhandlingar om summan.
– Vi tröttnade på att vänta de 5 miljonerna så vi diskuterade nya arrangemang. Enda hindret är att släktingarna till den danska familjen endast är beredda att betala 1,3 miljoner dollar så vi står långt ifrån varandra, säger Farah Josh.
Samtidigt börjar även kidnapparna få ont om tid. MV Dover ska enligt planen släppas i nästa vecka, och frågan är var de då ska ta vägen med sin gisslan.
En möjlighet är att ta sig till land och hitta ett gömställe där, men piraterna har enligt Somalia Report ont om pengar, vilket gör en sådan operation svår att genomföra.
Samtidigt är motståndet mot piraterna stort i vissa delar av Somalia och de möter även hårt motstånd från antipiratstyrkor i Puntland.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT KVÄLLSPOSTEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: