ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

"Jag är en stolt bög"

ANNONS:
MALMÖ. I 17 år försökte föräldrarna för att göra sonen Peterson till en heterosexuell man.
Själv bidrog han med ungefär 17 000 dollar i behandlingskostnader.
- Men jag är fortfarande bög. En stolt bög, säger han.
Peterson Toscanos. I går inleddes den tolfte Regnbågsfestivalen i Malmö. En manifestation på temat - Mångfald, Kärlek, Respekt, Förståelse. Peterson Toscano var en av invigningstalarna i RFSL:s (Riksförbundet för sexuellt likaberättigande) lokaler på Monbijougatan. Han attackerade den amerikanska "ex-gay-rörelsen", som inte minst genom pingstpastor Åke Greens predikan fått starkt fäste även i Sverige.

Vill omvända homosexuella

Ex-gay-rörelsens mission är att omvända personer med homo- och bisexuella böjelser till heterosexualitet. - Jag har tidigare bögkompisar som fått barn och påstår att de lever lyckligt tillsammans med en kvinna. Det är en bekännelse med kniven på strupen. - De har bearbetats av ex-gay-agenterna, gått igenom avancerade program och tror sig vara "botade" från sin homosexualitet. De lurar både sig själva och omgivningen. - Men jag vill ändå inte ifrågasätta deras liv och livsval, så länge de själva uppfattar sig som lyckliga och harmoniska.

Karisman är hans vapen

I dag är Peterson Toscano en av USA:s mest tongivande röster för ett humanistiskt och mångfaldigt samhälle. Humor, artisteri och personlig karisma är hans vapen. - Hade samhället varit tolerant och kärleksfullt hade det inte behövts några exgayrörelser, säger han.

Satirisk pjäs

Regnbågsfestivalen i Malmö pågår fram till första oktober. Programpunkterna är många och väl spridda över stan. I eftermiddag framför till exempel Peterson Toscano sin satiriska pjäs " No Mo Halfway House", om ett bostadsprogram designat för att bögar och lesbiska ska bli hetero. Och Regnbågsutställningen har vernissage. Se hela programmet på www.rfsl.se/malmo
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT KVÄLLSPOSTEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: