ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
India är från början en upphittehund som Jane Gullberg tog hand om. "Jag hade det tufft själv efter en ryggoperation och hon blev ju min lilla terapihund", säger hon. Nu blir hon polisen i Växjö/Alvestas senaste resurs i arbetet med unga. .<br/>
India är från början en upphittehund som Jane Gullberg tog hand om. "Jag hade det tufft själv efter en ryggoperation och hon blev ju min lilla terapihund", säger hon. Nu blir hon polisen i Växjö/Alvestas senaste resurs i arbetet med unga. .

Här är hunden som ska hjälpa polisen

ANNONS:

Här är polisen i Växjö/Alvestas senaste medarbetare - hunden India. Hunden ska hjälpa till att avdramatisera besök på polisstationen - framför allt för barn och ungdomar.

– Hon har en förmåga att skapa ett leende, säger Jane Gullberg, Indias högra hand.

Hon är knappt tillträdd, men polisens senaste nytillskott är redan populär. På Polisen i Växjö/Alvesta-facebooksida har hon redan fått över 5000 likes.

– De flesta människor har någon form av anknytning till hundar vare sig den är positiv eller negativ, säger Jane Gullberg.

Nu ska India hjälpa polisen att avdramatisera besök på stationen. Framförallt i arbetet med unga.

– India har en lite positiv aura som brukar skapa ett leende hos de flesta, säger Jane Gullberg.

Jane Gullberg ser flera användningsområden för India. Dels vid tillfällen när barn följer med föräldrar som ska förhöras. Då kan hunden fungera som sysselsättning. Dels när barnen själva ska frågas ut.

– Det kan vara lättare att prata med ett djur än en läskig polisman, säger hon.

Jane Gullberg pekar på att hundar har haft goda effekter inom både sjuk- och äldrevård. I längden tror hon att det kommer att vara positivt för myndigheten.

– Jag tycker ofta man glömmer bort den stress och oro som kontakten med polisen ändå skapar för många, barn och ungdomar framför allt.

Enligt veterinären är India en blandning mellan chihuahua och dvärgpinscher, men Jane Gullberg brukar dra till med en annan beskrivning.

– Jag brukar säga att hon är en blandning mellan chihuahua, dvärgpinscher, råtta och lite lemur.

Jane Gullbergs arbete med India gör hon ideellt utöver sitt vanliga arbete som administratör på ledningscentralen

– Hon var min terapihund när jag hade gjort en ryggoperation, nu hoppas jag att hon kan hjälp andra.

Tills vidare handlar det om en "provanställning" för India. Och enligt Jane Gullberg trivs hon alldeles utmärkt med sin nya uppgift.

– Hon älskar barn och ungdomar, men stora gubbar tycker hon är lite läskiga så de får vänta på nästa terapihund.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT KVÄLLSPOSTEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: