ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
En man avled när han blev påkörd av tåget vid sextiden i Lund vid Svanegatan-Trollebergvägen. Mannen försökte hindra sin flickvän från att kasta sig framför tåget, bråk uppstod och mannen blev påkörd.
En man avled när han blev påkörd av tåget vid sextiden i Lund vid Svanegatan-Trollebergvägen. Mannen försökte hindra sin flickvän från att kasta sig framför tåget, bråk uppstod och mannen blev påkörd.

Han räddade sin tjej - men dödades själv

ANNONS:
LUND. Den 18-åriga flickan skulle kasta sig framför godståget.
Hennes 19-åriga pojkvän lyckades desperat få henne av spåret - men blev sedan själv ihjälkörd.
- Vi känner alla förtvivlan och djup sorg, säger pojkens pappa till Expressen.
Klockan 06.14 i går morse ringde 19-åringen till SOS Alarm med sin mobiltelefon. Han och hans 18-åriga flickvän befann sig på spårområdet strax söder om Lunds centralstation. Samtalet kopplades över till Skånepolisens ledningscentral och samtidigt larmades ambulans och räddningstjänst. Man kontaktade också banverket för att stoppa tågtrafiken. - Han berättade att han försökte hindra sin flickvän som tänkte begå självmord genom att kasta sig framför tåget, säger Lennart Hornemark, länsvakthavande befäl. Medan samtalet pågår hör polisoperatören ljudet av ett tåg som tutar och bromsar in kraftigt. Det var ett godståg på väg norrut. - Man hör någon skrika högt och sedan bryts samtalet, säger Lennart Hornemark.

Kvinnan chockades svårt

Det finns inga vittnen till olyckan, enligt polisen. Troligtvis har 19-åringen lyckats få undan både sig och flickvännen från spåret i sista stund. Ändå slutade dramat i tragedi. - Troligtvis sögs han in i tåget och slungades i väg, säger inre befäl vid Lundapolisen. Enligt 19-åringens pappa blev sonen och den 18-åriga flickan ett par för ett halvår sedan. - De var väldigt kära i varandra. Det här är en katastrof för oss alla, familj och vänner, säger pappan. Den unga kvinnan klarade sig utan fysiska skador men chockades svårt vid händelsen. - Hon är fullständigt slut och har förts till sjukhus. På grund av chocktillståndet har vi inte kunnat höra henne ännu, säger inre befäl vid Lundapolisen. Enligt uppgift såg lokföraren de två ungdomarna på flera hundra meters håll och drog i nödbromsen. Men hann inte stanna i tid. Han chockades svårt och togs genast ur tjänst.

Polisen fick krishjälp

- Det är en enormt omskakande händelse. Men vi har kamratstödjare som går in vid sådana här händelser. Det är ofta kolleger som varit med om liknande eller andra jobbiga situationer, säger Mats Hollander, presschef på transportföretaget Green Cargo. Även den polis som tog emot samtalet från 19-åringen fick i går krishjälp.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT KVÄLLSPOSTEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: