ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
En kvinna gruppvåldtog på ett av Migrationverkets boende i Mariannelund i Småland i december 2011. Nu kräver hon miljonskadestånd.
En kvinna gruppvåldtog på ett av Migrationverkets boende i Mariannelund i Småland i december 2011. Nu kräver hon miljonskadestånd.

Gruppvåldtagen kräver en miljon

ANNONS:

Åtta män åtalades i dag för den brutala gruppvåldtäkten på Migrationsverkets boende i Mariannelund.

Kvinnans målsägarbiträde yrkar nu på ett ovanligt högt skadestånd - drygt en miljon kronor.

– Att utsättas för så många personer, för den förnedringen och den kränkningen – skadeståndet måste stå i proportion till brottet. säger advokat Charlotte Bokelund till TT.

På fredagen åtalades åtta män för den brutala gruppvåldtäkten på Migrationsverkets boende den tredje december förra året. Männen, som är i åldrarna 20-33 år, riskerar fängelse i upp till tio år samt utvisning ur landet om de fälls.

"Exceptionellt brottmål"

Kvinnans målsägarbiträde yrkar dessutom på ett ovanligt högt skadestånd med hänvisning till det stora antalet gärningsmän och den kränkning som den våldtagna kvinnan utsatts för.

– Det är ett exceptionellt brottmål för att det är så många gärningsmän. Att det är en gruppvåldtäkt med åtta gärningsmän. Med hänsyn till det har jag yrkat skadestånd på en väsentligt högre nivå än vad som är praxis för en, två eller tre gärningsmän, säger advokat Charlotte Bokelund till TT.

Drygt en miljon i skadestånd

Sammanlagt krävs de sju män som åtalats för grov våldtäkt på 750 000 kronor i skadestånd. Den åttonde mannen, som åtalats separat, krävs på sammanlagt 350 000 kronor. Yrkandet lämnades in till tingsrätten efter lunch på fredagen.

Hur skadestånd ska bedömas då gärningsmännen är så många som i det här fallet har enligt Charlotte Bokelund inte prövats tidigare. Men hon tycker det är angeläget att skapa ny praxis.

– Att utsättas för så många personer, för den förnedringen och den kränkningen – skadeståndet måste stå i proportion till brottet.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT KVÄLLSPOSTEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: