ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Barnet, som i dag är i ettårsåldern, har inga kända skador. Foto: Tomas Leprince
Barnet, som i dag är i ettårsåldern, har inga kända skador. Foto: Tomas Leprince

Förlossningen tog fem dagar att avsluta

ANNONS:

Efter en misstänkt havandeskapsförgiftning sattes förlossningen i gång. Först fem dagar senare kunde den avslutas.

Barnet var då svårt medtaget och fick intensivvård.

Detta rapporterar hd.se.

Förlossning på Helsingborgs lasarett drog ut på tiden. Efter en misstänkt havandeskapsförgiftning sattes förlossningen i gång. Under flera dagar försökte personalen sätt i gång födseln, men det var först den femte dagen som förlossningen kunde avslutas.

Efter åtta dragningar med sugklockan kunde barnet födas. Barnet var då svårt medtaget och fick föras till Lund för intensivvård.

Sammanlagt var nio läkare ansvariga för vården under tiden på lasarettet. Helsingborgs lasarett har nu konstaterat att ingen varit tillräckligt uppmärksam på hur den utdragna förlossningen kunde påverka barnet.

Kvinnan har pekat på bristfällig information och ifrågasatt varför det inte gjordes ett akut kejsarsnitt.

 

lex Maria-anmält

Lasarettet har lex Maria-anmält händelsen. Hela händelseförloppet har nu gåtts igenom och även ett seminarium har anordnats. Lasarettet har även anställt fler specialistläkare och numera ska individuellt utformade vårdplaner finnas för riskpatienter.

Verksamhetschefen bedömer att åtgärderna ska minska risken för att liknande händelser ska återupprepas. Även socialstyrelsen är nöjd med åtgärderna och lägger ner fallet.

Barnet, som nu är i ettårsåldern, har inga kända skador.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT KVÄLLSPOSTEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: