ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Förre Hells Angels-ledaren Thomas Möller riskerar en miljonsmäll.
Förre Hells Angels-ledaren Thomas Möller riskerar en miljonsmäll.

Ex-presidenten krävs på miljoner

ANNONS:
FAKTA

Möller tog Hells Angels till Sverige
• Thomas Möller var med och grundade mc-klubben Dirty
Dräggels i Malmö, som 1993 blev Sveriges första Hells Angels-avdelning.
• Som president för Hells Angels förde Möller klubbens talan och framträdde flitigt i media.
• 1994 bröt ett krig mot konkurrenten Bandidos ut.
• 2003 lämnade Möller över presidenttiteln i Hells Angels.

Visa merVisa mindre
MALMÖ. Här jublar förre Hells Angels-ledaren Thomas Möller, 43, över en jättevinst på Måltipset.
Men skatteverket vägrar tro på att Möller verkligen tippat ihop alla sina miljoner.
Kvällsposten kan i dag avslöja att skatteverket granskat Hells Angels-
ledarens bankkonton i Sydafrika och nu kräver honom på 4,1 miljoner kronor.
Thomas Möller var tidigare ledare för Hells Angels i Sverige. Han vistas sedan flera år ofta i Sydafrika. Dit ledde också spåren när ekobrottsmyndigheten granskade en skånsk affärsman och en större bedrägerihärva.
– Det är så att en uppgift leder till en annan och så nystar man och följer upp. Allt hänger ihop. Det är oftast så vi jobbar, säger Alf Höglind, chef på specialenheten i skatteverkets södra region till KvP.

Skickade in spelkvitton

Nu har skatteverket granskat insättningar på Thomas Möllers konto i den sydafrikanska banken First National Bank. Enbart år 2002 kom det in cirka 4,1 miljoner kronor på Möllers konto i Sydafrika.
Den tidigare Hells Angels-ledaren har avkrävts förklaringar till hur han försörjt sig under åren 2001 till och med 2006. Möller har hävdat att han bland annat tjänat stora summor på spel i Sverige. Han har skickat in kvitton på spelvinster och intyg.
I utredningen gör skatteverket bedömningen att Möllers spelande är systematiskt och omfattande. År 2000 vann Thomas Möller till exempel 1,9 miljoner på måltipset. Året innan vann han och hans spelgäng i Malmö ännu mer.

Har inte godtagit förklaringar

Men utredarna har inte godtagit alla förklaringar som Thomas Möller lämnat om hur han försörjt sig. I mitten av december beslöt skattenämnden i Malmö att upptaxera honom. Det handlar bland annat om en skönsmässig taxering av vad han måste ha tjänat för att hålla sin levnadsstandard. Möller upptaxeras också för ränteinkomster och stora summor som funnits på konton i Sydafrika men som han inte tagit upp i sina deklarationer.

Han är med på polisens lista

Den förre Hells Angels-ledaren finns, enligt boken ”Svensk maffia”, på myndigheternas särskilda lista över 100 personer som ska specialbevakas, den så kallade Alcatraz-listan. Projektet har tagit namnet från en berömd fängelseö utanför San Francisco i USA. Namnet speglar ambitionen. En av arbetsmetoderna är att jaga de utpekades pengar.
– Men den här granskningen har inte direkt samband med projektet. Granskningen är äldre än så, säger Alf Höglind. Skattemyndigheten och kronofogden deltar i projektet.
Kvällsposten har förgäves sökt Thomas Möller och dennes ombud, advokat Sven-Eric Ohlsson, för en kommentar till skattebeslutet.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT KVÄLLSPOSTEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: