ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Micke Ölander
Foto: Micke Ölander

Den misstänkte pedofilen förnekar

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre

MALMÖ. När rättegången mot 32-åringen inleddes i dag förnekade han alla brottsmisstankar. Den misstänkte 32-åringen fördes under förmiddagen från tingsrätten till dagiset där han misstänks ha förgripit sig på flera barn.

Övergreppen har enligt kammaråklagare Ulrika Rogland skett i samband med barnens vila.

Den häktade 32-åringen gick in i rättssalen med en tröja över sitt huvud.

Under samtliga förhör har han förnekat alla brottsmisstankar och ifrågasatt att han skulle ha begått sexuella övergrepp mot barnen.

När åklagaren gick igenom åtalspunkt för åtalspunkt förnekade 32-åringen genom sina advokat Anders Elison samtliga misstankar som riktats mot honom. 32-åringen själv sa inte ett ord. Han satt med nedböjt huvud bredvid sin advokat och tittade ned i bordet och på handlingar som han hade i sina händer.

Besöka förskolan

Under förundersökningen har 32-åringen hållit fast vid sin oskuld och även haft längre utläggningar om varför det skulle vara omöjligt för honom att förgripa sig på barn.

Men bilden av honom som en omtänksam dagisanställd med god hand om barn är splittrad. Det har hela tiden under hans yrkesverksamma tid funnits arbetskamrater som varit tveksamma till hans förutsättningar att arbeta med barn.

Efter inledningen av rättegången beslöt rätten att större delen av målet kommer att hållas bakom stängda dörrar.

Den misstänkte 32-åringen fördes under förmiddagen från tingsrätten till dagiset där han misstänks ha förgripit sig på flera barn.

Rätten gjorde en så kallad syn i det vilorum där han bland annat misstänks ha utsatt ett litet barn för en grov våldtäkt medan resten av personalen satt i ett annat rum.

Han rusade ut ur kriminalvådens transportbil in på dagiset med en plastpåse över huvudet i sällskap med sin försvarare, Anders Elison.

Besöket skedde strax innan förskolans barn samlades för att äta lunch.

32-åringen uppmärksammades redan 2005 för att ha varit misstänkt närgången mot ett barn på ett annat dagis. Det skedde i samband med en vilostund.

Rättegången beräknas vara avslutad den 28 december.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT KVÄLLSPOSTEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: