ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Gustav Adolfs torg i Malmö utrymdes - misstänkt bomb hittades vid folkpartiets valstuga.
Gustav Adolfs torg i Malmö utrymdes - misstänkt bomb hittades vid folkpartiets valstuga.

Bomberna skulle explodera i natt

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
Två brandbomber spärrade av delar av centrala Malmö under två timmar i dag.
Båda var enligt polisens tekniker inställda på att explodera i natt.
- Vi ser mycket allvarligt på det inträffade, säger Lars Förstell, polisens informationsansvarige.
Det var vid tiotiden som ett mystiskt föremål hittades bakom folkpartiets valstuga på Gustav Adolfs torg i Malmö. En privatperson gick förbi folkpartiets valstuga som uppmärksammade två misstänkta dunkar på marken vid tiotiden på förmiddagen. Bredvid höll centern på att öppna sin valstuga. - En man kom fram till mig och pekade på anordningen. Det var inget att tveka om, jag ringde direkt till polisen, säger centerns valarbetare Henrik Jacobsson till Kvällsposten. Hur såg föremålet ut? - Det var två plastdunkar som innehöll vätska. Det gick trådar från dunken till en sorts äggklocka.

Dunkar med bensin

Enligt uppgifter till Kvällsposten innehöll dunkarna bensin. - Det handlar om en brandfarlig vätska, det vet vi i dagsläget. Nu ska den tekniska undersökningen avgöra vad det handlar om, säger Lars Förstell. Äggklockorna på varsin dunk skulle vid en viss tidpunkt, i natt enligt uppgifter till Sydsvenskan, leda ström genom stålull och antända bensinen. Efter närmare kontroll bestämde polisen sig för att utrymma hela torget och polisens bombtekniker anlände i bil till platsen. - Det var en bil med ett släp som är specialanpassat för att placera den misstänkta bomben i, berättar Kvällspostens utsände Olle Råde.

"Skrämmande"

Som mest innebar det att även Södergatan är avspärrad, drygt 50 meter ner mot Stortorget samt att Södra Promenaden blev blockerad. Strax efteråt släpptes avspärrningarna. - Det är skrämmande när man inte kan garantera valarbeternas säkerhet. Hoppas att resten av valdebatten får handla om riktiga frågor, säger Allan Widman, folkpartiets ordförande i Malmö.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT KVÄLLSPOSTEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: