ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Skolminister Ibrahim Baylan besökte Malmö på lördagen.
Skolminister Ibrahim Baylan besökte Malmö på lördagen.

Baylan vill hjälpa pojkarna i skolan

ANNONS:
MALMÖ. Allt fler flickor går ut grundskolan med godkända betyg.
Nu satsar skolministern 40 miljoner på - pojkarna.
I går träffade han väljare i förorten Fosie i Malmö. Amar Altumbabic, 11, fick ministerns autograf och levererade en snabb och tvärsäker analys av skolans problem. - Pojkar är bättre och snällare. Men tjejerna lägger mer av sin fritid på att plugga. Killar är ute och hänger. Skolan skulle bli bättre om killar hade egna grupper i skolan. Då fick vi vara i fred, och tjejerna också, säger Amar Altumbabic. Skolminister Ibrahim Baylan däremot är inte säker på varför pojkar är sämre i skolan. Därför ska en del av skolmiljonerna gå till forskning.

Jokkmokk förebild

Men redan i dag kan man peka på goda exempel. I Jokkmokk har skolan aktivt dragit in pappor, morfäder och farfäder i läxläsningen. Andra kommuner har bett idrottsföreningar att plugga med pojkarna. Goda exempel, menar ministern.

Konkreta åtgärder

- Fokus ska ligga på konkreta åtgärder, säger Ibrahim Baylan. Klarar vi inte detta får det stora konsekvenser i framtiden. Utan godkända betyg är det svårare att få jobb. Arbetslösheten är åtta gånger högre bland dem som inte gått ut grundskolan. Bland flickorna är det allt fler som klarar grundskolan med godkända betyg och fler än någonsin läser vidare.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT KVÄLLSPOSTEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: