ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Bärgningen pågår
tills i morgon

ANNONS:
Läs mer

Bärgningen av de omkring 100 krockade fordonen vid Tranarpsbron kommer att pågå till i morgon förmiddag. Det säger bärgningsledaren Benny Sandberg som just nu befinner sig på plats med tre räddningsfordon.

– Varken jag eller de andra bärgarna jag pratat med har varit med om en liknande olycka tidigare, säger Benny Sandberg.

Ett 100-tal krockade fordon står just nu huller om buller vid Tranarpsbron utanför Klippan efter tisdagens masskrock. E4 har stängts av mellan Östra Ljungby och Åstorp.

Trafikverket satt under tisdagskvällen i möte med polis och räddningstjänst för att diskutera när trafiken kan släppas på igen.

– E4 är stängd på Tranarpsbron i båda riktningarna. Efter klockan åtta på onsdag morgon får vi en ny prognos för när bron kan öppna för trafik. Vi måste se till att eventuella skador på vägen besiktigas och åtgärdas, säger Denny Josefsson, informatör vid trafikverket.

"Tar tid att flytta en lastbil åt gången"

Men bärgare på plats säger att det kan dröja längre än så innan trafiken börjar flyta igen. Benny Sandberg, bärgningsledare vid Bärgningstjänst i Ängelholm AB, befinner sig just nu vid olycksplatsen med tre bärgningsfordon.

– Bilarna står huller om buller och bärgarna får ta bilarna efterhand. Det tar tid att flytta en lastbil åt gången, det kommer ta tid, säger Benny Sandberg.

Prognosen: Klart på onsdag förmiddag

Bärgarna måste dessutom ta hänsyn till att lastbilarna har värdefull last som inte får komma till skada i onödan.

– På vissa lastbilar är hela sidan borta på, så man måste lasta om lasten innan det går att flytta dem. Det kommer att ta tid, till och med morgon bitti eller förmiddagen någon gång.

 

 

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT KVÄLLSPOSTEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: