Äldre man våldtog får - misstänkt djurplågeri

Publicerad

En gårdsarbetare i Ronneby fick en chock när han vandrade förbi en hage i måndags.

Där stod en äldre man och våldtog ett får.

Mannen är nu misstänkt för djurplågeri.

Enligt lokaltidningen Sydöstran var det vid 15-tiden på måndagseftermiddagen som det hela inträffade.

En anställd till djurägaren klev in i fårhagen - och fick se en man i 60-70-årsåldern som förgrep sig sexuellt på ett får. Mannen hade bundit benen på fåret.

– Den anställda såg det då det hela var, så att säga, på väg att avslutas. Han blev så chockad att han inte hann stoppa mannen som gjorde det, säger Ronny Götesson, inspektör på Ronnebypolisen, till KVP.se.

Polisen söker nu efter mannen som försvann efter det fullbordade övergreppet på fåret. Han misstänks för djurplågeri.

Det är i skrivande stund oklart hur stor skada fåret har tagit av händelsen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag