Sajten för alla vinnare

Här delas det ut superbonusar.

Skönhetstips och prylar

Allt om inre och yttre hälsa.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Storlek på text:
Skriv ut text
"En skadeskjuten vildsvinsgalt är mycket farlig. Vi får nu överväga om inte jägarna ska ha säkerhetsbyxor av Kevlar när de jagar i vilthägnet", säger jaktledare Jöns-Lennart Andersson. Foto: Lasse Svensson "En skadeskjuten vildsvinsgalt är mycket farlig. Vi får nu överväga om inte jägarna ska ha säkerhetsbyxor av Kevlar när de jagar i vilthägnet", säger jaktledare Jöns-Lennart Andersson. Foto: Lasse Svensson

65-åring skadades svårt av vildsvinet

Annons:
KRISTIANSTAD. Desperat kämpade den 65-årige mannen mot den rasande vildsvinsgalten som blixtsnabbt gått till angrepp mitt inne i ett vilthägn.
Nu ligger jägaren svårt skadad på sjukhuset i Kristianstad. Samtidigt överväger Jägareförbundet kraftigt skärpta säkerhetsregler i samband med vildsvinsjakt.
Det hela inträffade i onsdags i Agusa vilthägn, strax söder om Degeberga. Mannen ingick som drevkarl i ett jaktlag som hyrt in sig i hägnet. Hägnet sköts av Jägareförbundet och det innehåller cirka 400 vildsvin på en yta av 220 hektar.

Hann inte skjuta

Under jakten gick något snett. En galt skadesköts och försvann in i den kuperade terrängen med döljande vass.
65-åringen följde efter men hann inte skjuta innan den rasande galten anföll bakifrån.
Resultatet blev både bit- och slitskador. Baksidan på mannens lår slets upp, han blev biten i ena handen och förlorade mycket blod.
Den dramatiska händelsen sågs av en annan man i ett närbeläget jakttorn. Det var också han som slog larm och sedan från tornet sköt galten. Det räddade med all sannolikhet livet på jägaren.
- En mycket obehaglig händelse. Vi har aldrig råkat ut för något liknande, säger Jöns-Lennart Andersson, jaktledare i Agusa.

"Oerhört snabba"

- En skadeskjuten galt är absolut inte att leka med. Dessutom är de oerhört snabba, med en väldigt kort ansats.
- Galten har både tänder och sylvassa betar som slitsar sönder en människa och djuren kan ju väga uppemot 120 kilo, påpekar Jöns-Lennart.
- Den här olyckan får oss naturligtvis att tänka efter. Kanske måste vi i framtiden kräva att de som jagar i hägnet har säkerhetsbyxor av Kevlar. Det får vi diskutera.

Mycket ovanlig olycka

På Centralsjukhuset i Kristianstad säger överläkare Gert-Uno Larsson på ortopeden att olyckan är mycket ovanlig:
-Det har bara hänt en gång tidigare att vi haft ett liknande fall. De skador patienterna generellt får är bettskador. Men jag vill inte säga mer om patienten nu.
Jägaren själv har avböjt att kommentera.
Annons:
Mest läst på Kvp.se
Annons:
KVÄLLSPOSTEN SPORT
Annons:
Annons:
Senaste nytt
MRMADHAWK
MEST LÄST I DAG
Annons:
QUIZ
SPORT
DAGENS WEBBFRÅGA

Planerar du att åka på konstrunda under påskhelgen?

Tack för din röst!
Du har redan svarat på frågan.
Visa resultat
Snittbetyg:
Annons:

Planerar du att åka på konstrunda under påskhelgen?

Annons:
NÖJE
MALMÖGIROT
Mest delat i dag
WEBBTEST

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar:
Ajax loader