ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Danska skådespelerskan Birgitte Hjort Sørensen. Foto: Sven Lindwall
Danska skådespelerskan Birgitte Hjort Sørensen. Foto: Sven Lindwall

31-åring spelar Persbrandts dotter

ANNONS:

I den kommande filmen "En sång från hjärtat" spelar Mikael Persbrandt både far och morfar. Danska skådespelerskan Birgitte Hjort Sørensen skämdes nästan över att få idolen som far.

– Det är en underbar roll. Men jag tror inte att Mikael Persbrandt var så nöjd med att ha en så gammal dotter, säger 31-åringen till danska Ekstrabladet.

Vanligtvis spelar Birgitte Hjort Sørensen rollen som Katrine Fønsmark i den danska tv-serien "Borgen", som även visats i SVT. Nu avslöjar hon att nästa stora roll är som Persbrandts dotter i den danska filmen "En sång från hjärtat" som just nu spelas in på Fyn.

– Det är en underbar roll. Men jag tror inte att Mikael Persbrandt var så nöjd med att ha en så gammal dotter, säger 31-åringen med ett leende, och fortsätter:

– Men det var en stor ära att spela Mikael Persbrandts dotter. Jag har varit ett stort fan av honom i många år. Vi hade några riktigt bra dagar tillsammans under inspelningen, säger hon till danska tidningen Ekstrabladet.

Far, dotter och barnbarn

49-årige Persbrandt spelar Thomas Jacob, en världsberömd singer-songwriter, som återvänder till Danmark för att spela in ett nytt album. Dottern Julie (Birgitte Hjort Sørensen) och hans 11-åriga barnbarn Noa, som Thomas aldrig har träffat, åker med till Danmark och en känslomässig historia mellan far och barnbarn utvecklar sig.

I verkligheten har Mikael Persbrandt betydligt yngre barn. De två sönerna fyller sju respektive fyra år i år.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT KVÄLLSPOSTEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: