ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Miss Kosovo 2007: Yllka Berisha från Laholm. Yllka tyckte att det var spännande att få bekanta sig mer med världen bakom catwalken. Foto: Privat
Miss Kosovo 2007: Yllka Berisha från Laholm. Yllka tyckte att det var spännande att få bekanta sig mer med världen bakom catwalken. Foto: Privat

17-åring i Laholm årets Miss Kosovo

ANNONS:
FAKTA

Yllka Berisha


Ålder: Fyller 18 år i januari.
Gör: Går i 2: an på Naturvetenskapligt program på Osbecksgymnasiet i Laholm.
Bor: Med föräldrar och syskon i Laholm. Kom till Sverige från Kosovo 1992. Pratar albanska.
Aktuell med: Nykorad Miss Kosovo 2007.
Framtidsplaner: Läkare eller ingenjör.
Nyårsplaner: ”Jag ska fira med familj och vänner. Och så ska jag plugga – för direkt när skolan börjar 8 januari åker jag till Egypten. Så jag har fått ta med mig böckerna hem över lovet.”
Nyårstips: ”Man ska inte tänka att ”jag måste banta och gå ned i vikt”. I så fall är det bättre att vara försiktig med vad man äter – inte att sluta äta. I så fall är det bättre att träna”

Visa merVisa mindre
Hon är ung, hon är vacker och hon är... hallänning.
Nykorade miss Kosovo 2007 heter Yllka Berisha och bor i Laholm.
- Jag hoppas Kosovo får självständighet - då blir jag den första tjejen som får representera Kosovo som ett eget land i Miss World och Miss Universum, säger Yllka.
Redan som liten fantiserade Yllka Berisha, 17, om att bli skönhetsdrottning. I mitten av december i år blev drömmen verklighet.
– Jag tycker att det är jätteroligt. Det är en riktig upplevelse! Jag var i Kosovo i tio dagar. Vi tränade på koreografi på catwalken och på gym. Och så blev vi fotograferade och intervjuade.
Men trots att Yllka bara går i tvåan på gymnasiet hade hon redan erfarenhet av världen bakom catwalken. År 2006 kom hon trea i Miss Albania och tvåa i Miss Skandinavien för albanska tjejer. Men att väljas till Miss Kosovo är större.
– Det känns verkligen jättebra att få ett ansvar som representant för Kosovo under ett år.


Till Top Model i Egypten

I januari ska Yllka åka till Egypten och vara med i Top Model of the World, där det är final 18 januari. Utöver det kommer det att bli mindre framträdanden och fotografe-ringar.
– Jag kommer inte att kunna vara med på allt för jag går ju i skolan, säger hon. Men jag kommer att vara med på det viktigaste. Och om Kosovo blir självständigt kommer det att bli andra tävlingar som Miss World och Miss Universe.
Läkare eller ingenjör
Yllka Berisha från Laholm på tävlingen. Foto: PrivatTänker du satsa på en modellkarriär?
– Detta är en hobby, en dröm som jag haft sedan jag var jätteliten – så det kommer att bli något av det slaget. Men jag ser det inte som ett framtids-yrke.
– Jag går naturvetenskapligt program på gymnasiet. Jag vill utbilda mig till läkare eller ingenjör och jag prioriterar skolan, det är det viktiga. Nästa år är det någon annan som får titeln som Miss Kosovo – men ett yrke kan ingen ta ifrån mig.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT KVÄLLSPOSTEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: