Mishka från Vilmius är 3,5 meter stor. Jesper Alvsten och Johan Flygare tar en sista kram av sin kompisen.
Mishka från Vilmius är 3,5 meter stor. Jesper Alvsten och Johan Flygare tar en sista kram av sin kompisen.

Vem vill ta hand om jättenallen?

Publicerad
Uppdaterad
LUND. Somliga köper en liten souvenirfigur att ställa på en hylla - Johan Flygare och Jesper Alvsten från Lund forslade hem en 3,5 meters nalle från Vilnius i Litauen.
Nu säljs jättebjörnen på auktion.
- Vi vill bara att Mishka ska få ett bra hem, säger de.
Det var på varuhuset Maximas leksaksavdelning i Vilnius som de fick syn på den stora björnen sommaren 2004. - Vi fick en galen idé att köpa nallen, och vi lyckades, berättar Jesper Alvsten. Hem till Lund kom nallen, surrad över duons lilla golf. Färden blev så uppmärksammad att de under en del av resan fick poliseskort. Men efter två år och många fester i studentkorridoren i Lund ska Mischa få nya ägare. Jättenallen ska säljas på auktionssajten Tradera. - Det är jättesorgligt, säger Johan. Roligaste vore om han kom till någon offentlig miljö, ett kafé till exempel. Vi vill bara att Mishka ska få ett bra hem.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag