En 17-årig och en 19-årig flicka häktades i går i Malmö tingsrätt, misstänkta för grovt koppleri. Ytterligare en flicka är anhållen och förd till polishuset i Malmö. Enligt åklagaren har de sålt den 14-åriga flickan till mellan fem och åtta män i veckan. Foto: Lasse Svensson
En 17-årig och en 19-årig flicka häktades i går i Malmö tingsrätt, misstänkta för grovt koppleri. Ytterligare en flicka är anhållen och förd till polishuset i Malmö. Enligt åklagaren har de sålt den 14-åriga flickan till mellan fem och åtta män i veckan. Foto: Lasse Svensson

Tonårstjejerna sålde 14-åring till hundratals män

Publicerad
Uppdaterad
MALMÖ. Tonårsflickorna sålde den 14-åriga flickan till hundratals män. Betalningen för de sexuella tjänsterna var chips och godis. De kopplerimisstänkta flickorna tros ha tjänat upp emot 100 000 kronor.
100 skånska pedofiler söks nu av polisen sedan de köpt sex av den 14-åriga, lätt förståndshandikappade, flickan. Hon såldes av flera äldre tonårstjejer.

Härvan kan växa

Två av dem, 17 och 19 år gamla, häktades i går vid Malmö tingsrätt, på sannolika skäl misstänkta för grovt koppleri.
Ytterligare en 17-årig flicka är anhållen, misstänkt för grovt koppleri. Åklagaren menar att härvan kan växa ännu mer.
Polisen har nu fullt upp med att hitta de personer som ska ställas inför rätta.
Man klarade inte av att ta itu med härvan när den först blev känd i början av året. Mer än ett halvt år gick utan att polisen hann utreda något.
- Det är upprörande, säger åklagaren Ulrika Rogland. Jag har förgäves försökt få polisen att sätta till mer resurser.
Medan polisen hade fullt upp med annat hann den ena 17-åringen först bli gravid och sedan häktad misstänkt för att ha kidnappat en kärleksrival.

Rättegången skjuts upp

Rättegången om kidnappningen skulle ha inletts på måndag, men är nu uppskjuten med hänvisning till koppleriutredningen.
Polisen ska nu försöka identifiera de 100 män som köpt sex av 14-åringen.
Några gånger flera män samtidigt. De betalade 500 till 1 000 kronor per gång till de unga bordellmammorna, som kan ha tjänat upp emot 100 000 kronor.
Den 14-åriga flickan fick nöja sig med chips, smågodis och liknande som ersättning för sina insatser.
Åklagaren säger att de uppgifter som hittills finns är att det handlar om fem till åtta män i veckan, från augusti till december förra året.

Kända av polisen

Alla de inblandade tonårsflickorna finns bland de mest socialt utsatta grupperna i Malmö.
De tre äldre är alla sedan tidigare kända av polisen.
Socialtjänsten har under flera år försökt åstadkomma bättre villkor för dem.

Skolan slog larm

Skolan slog larm redan för sju år sedan om den nu gravida 17-åringen.
Då misshandlade hon unga skolkamrater.
- Det finns ett mönster där hon blir misstänkt för misshandel i konflikt med flickor/tjejer, skriver socialtjänsten i ett yttrande.
De två häktade tonårsflickorna har erkänt en hel del av anklagelserna mot dem.
Per Lindelöw
Per Lindelöw

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag