Kvinnan tog kontakt med anhöriga, som när de kom till villan, upptäckte brytmärken på olika dörrar, skriver polisen på sin hemsida. Foto: Tomas Leprince
Kvinnan tog kontakt med anhöriga, som när de kom till villan, upptäckte brytmärken på olika dörrar, skriver polisen på sin hemsida. Foto: Tomas Leprince

Tjuvar slog till hos sovande 98-åring

Publicerad

Den 98-åriga kvinnan låg och sov när tjuvarna slog till mot hennes bostad i Landskrona.

I lönndom plockade de på sig gods från kvinnan - som de transporterade i hennes kuddfodral.

Stölden upptäcktes vid 05.30-tiden på långfredagens morgon när kvinnan vaknade. Enligt polisanmälan reagerade hon på att dörren till sovrummet var stängd, vilket den inte brukar vara.

När hon tog sig ner på nedervåningen i villan upptäckte hon att någon eller några hade rotat igenom huset.

Anhöriga upptäckte brytmärken

Kvinnan tog kontakt med anhöriga, som när de kom till villan, upptäckte brytmärken på olika dörrar, skriver polisen på sin hemsida.

Det är oklart exakt vad som har stulits men två kuddfodral saknas, polisen misstänker att gärningspersonerna har använt fodralen för att gömma och transportera bort stöldgods.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter för de senaste sydsvenska nyheterna!

 

 

 

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida