Här syntes 15-åriga flickan senast.
Här syntes 15-åriga flickan senast.

Tidigare försvunna 15-åringen har hittats

Publicerad

15-åriga flickan som varit försvunnen sedan i onsdags kväll uppges vara återfunnen.

Flickan hittades i Kalmar under torsdagseftermiddagen.

– Exakt hur det gått till kan jag inte svara på men hon är hittad, sa kommissarie Rickard Lindberg under torsdagsförmiddagen.

Missing people gick ut med en efterlysning efter den försvunna 15-åringen för att få in tips och iakttagelser som kunde sättas i samband med försvinnandet.

Flickan hade varit hos en bekant i onsdags kväll – efter det är hon försvunnen.

– Hon avviker inte från bostaden utan har varit hos en bekant. Det är därifrån hon avviker, säger Rickard Lindberg.

Enligt tidningen Sydöstran kunde polisen pejla flickans mobil till Nybro.

– Det finns en positionering där från i går kväll, säger Rickard Lindberg till Kvällsposten vid 13.30-tiden.

Hittad i Kalmar

Under torsdagen fick polisen tips om att flickan setts till både i Nybro och Kalmar. Senare under eftermiddagen kom också beskedet att flickan var återfunnen.

– Hon hittades här någon gång mellan klockan ett och två i Kalmar. Exakt hur det gått till vet jag, men polis har varit på plats och tagit hand om henne, säger Rickard Lindberg.

Flickan kommer nu att återförenas med sina föräldrar.

– Vi ska även se till så hon kommer under vård och omsorg så vi ser att hon är hel och mår bra, säger Rickard Lindberg.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida