Nytt rekord. Skånes fallskärmsklubb har slagit rekord igen! Förra året utfördes Sveriges högsta sexmannahopp från luftballong på 6 000 meters höjd. I går blev världens första frifalls- tatuering gjord i luften ovanför Everöd. Foto: LUDVIG ENGELBERT
Nytt rekord. Skånes fallskärmsklubb har slagit rekord igen! Förra året utfördes Sveriges högsta sexmannahopp från luftballong på 6 000 meters höjd. I går blev världens första frifalls- tatuering gjord i luften ovanför Everöd.  Foto: LUDVIG ENGELBERT

Tatuering på hög nivå

Publicerad
Under ett fritt fall på 5 000 meter hinner man med en hel del. Till exempel att tatuera fyra bokstäver på en högerarm.
- Det är lite häftigt, säger Jonas Rogerstam, 31, historisk tatuerare från Växjö.
För första gången någonsin har ett fallskärmshopp och en tatuering utförts samtidigt.
Händelsen ägde rum i luften ovanför Everöds flygfält utanför Kristianstad i går.

Världens första

Tatueringen består av de fyra bokstäverna WFFT vilket fritt översatt betyder världens första frifallstatuering. Idén till äventyret kom kanske inte som en skänk från ovan, men väl av ett galet infall.
Har 2 300 hopp
– Jag är både tatuerare och fallskärmshoppare och tänkte att jag kunde slå två flugor i en smäll, säger Jonas Rogerstam med ungefär 2 300 hopp i bagaget.
Den största skillnaden mellan en målning i luften och en på marken är nog tiden, tror Jonas.
– Där uppe har vi en minut på oss.

Fick tatueringen gratis

Men planeringen höll och den historiska tatueringen sitter därmed på 39-årige Christoffer ”Poffe” Nordins högerarm.
– Jag bjöd honom på den, det är han värd eftersom han ställde upp, berättar Jonas, lätt lyrisk.

Klippte sönder overallen

Poffe behövde inte hoppa i t-shirt:
– Nej, vi klippte upp ärmen på hans overall.
Trots succén med lördagens luftiga tatuering finns det inga nya äventyr planerade.
– Det är så mycket som måste klaffa och det gjorde det verkligen i dag med väder och allt, säger Jonas Rogerstam.
Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag