En tågvärd på ett Pågatåg från Skånetrafiken var berusad under arbetstid. Foto: Tomas Leprince
En tågvärd på ett Pågatåg från Skånetrafiken var berusad under arbetstid. Foto: Tomas Leprince

Tågvärd var full: "Det är oerhört allvarligt"

Publicerad

En tågvärd på ett Pågatåg från Skånetrafiken var berusad under arbetstid.

– Det är oerhört allvarligt, säger Lars Hellström på Skånetrafikens pressjour till Sydsvenskan.

Det var under fredagskvällen som Skånetrafikens kundtjänst fick in flera samtal om en tågvärd som betedde sig besynnerligt, skriver Sydsvenskan.

Värden ska ha luktat alkohol och trafikledningen ska omedelbart ha kontaktat personalen ombord på tåget, som tog tågvärden ur tjänst.

– Personen var påverkad av något, helt uppenbart, säger Lars Hellström på Skånetrafikens pressjour, till Sydsvenskan.

"Brutit kraftigt mot regler"

Värden fick sitta i tjänstekupén under resterande del av resan och nu kommer en internutredning att starta, skriver Sydsvenskan. Direkt efter resan kallades värden in till ett möte på centralstationen i Malmö och personen har nu tagits ur tjänst.

– Det är oerhört allvarligt. Tågvärdar har ju ett stort säkerhetsansvar. Personen har brutit kraftigt mot de regler och bestämmelser som finns, säger Lars Hellström.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida