Polisen i Köpenhamn undersöker flera misstänkta väskor just nu. Foto: Kenneth Meyer
Polisen i Köpenhamn undersöker flera misstänkta väskor just nu. Foto: Kenneth Meyer

Flera misstänkta väskor undersöktes

Publicerad

Polisen undersökte under onsdagskvällen flera misstänkta väskor i Köpenhamnsområdet.

En misstänkt väska hittades under eftermiddagen på ett tåg vid Valby station i Köpenhamn.

Senare under kvällen skickades patruller med bombhundar till utrikesministeriet för att undersöka ytterligare en misstänkt väska, skriver Ekstrabladet.

Den misstänkta väskan hittades på ett C-tåg i riktning mot Klampenborg.

"Tågen till och från Valby är därför stoppade medan saken undersöks närmare", meddelade Köpenhamnspolisen på Twitter.

Enligt dansk polis låg trafiken vid Valby station nere i flera timmar. Istället hänvisades resenärer till extrainsatta bussar.

Misstänkt bomb vid UD

Vid 19.30-tiden rapporterade Köpenhamnspolisen att man fått uppgifter om ytterligare en misstänkt väska i området kring utrikesministeriet. Enligt Ekstrabladet skickades hundpatruller på väg för att undersöka väskan.

Enligt polisen spärrades flera områden av, både vid tågstationen och vid utrikesministeriet.

Strax innan klockan 21 meddelade polisen att den misstänkta väskan vid utrikesdepartementet konstaterats vara ofarlig och att faran blåsts av. Väskan hade då visat sig innehålla kläder och avspärrningarna hävdes, enligt dr.dk.

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida