En kontrovers kring ett vapen ledde till en gisslanliknande situation på en ort i Kalmar kommun under lördagskvällen. Foto: Göran Johansson/Sydostnyheter
En kontrovers kring ett vapen ledde till en gisslanliknande situation på en ort i Kalmar kommun under lördagskvällen. Foto: Göran Johansson/Sydostnyheter

Stor polisinsats efter bråk om vapen

Publicerad

En kontrovers kring ett vapen ledde till en gisslanliknande situation på en ort i Kalmar kommun under lördagskvällen.

Efter flera timmars förhandling kunde en man i 60-årsåldern gripas.

– Han är släppt men fortsatt misstänkt, säger P-O Jansson, inre befäl vid Kalmarpolisen

Polisen fick kännedom om incidenten vid 16.30-tiden på lördagseftermiddagen.

Mannen, som senare greps av polis, ska ha legat i kontrovers om ett vapen med ett antal andra personer.

– Han påstod att tre personer hade stulit det från honom, säger P-O Jansson.

När de tre besökte mannen i hans bostad under lördagseftermiddagen ska han ha plockat fram en pistol och hotat dem.

– Därefter ska han ha sett till att en av dem, en kvinna, inte lämnade bostaden, säger P-O Jansson.

Förhandlades ut

Både förhandlare och piketen från Skåne kallades till platsen eftersom polisen misstänkte att det rörde sig om en gisslansituation.

– Under natten förhandlades mannen ut. Det gjordes även en husrannsakan och en pistol hittades men det var ett luftvapen, säger P-O Jansson.

Mannen greps på plats misstänkt för grovt olaga hot och olaga frihetsberövande. Kvinnan fanns då kvar inne i bostad och togs med till förhör.

– Men utifrån det hon berättade verkade det inte handla om något tvång utan hon verkar mer eller mindre ha varit där frivilligt, säger P-O Jansson.

Efter förhör försattes mannen på fri fot, men är fortfarande misstänkt i ärendet.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida