Marcus Pode, här i Örebro-tröja. Foto: Michael Erichsen
Marcus Pode, här i Örebro-tröja. Foto: Michael Erichsen

Trelleborg värvar: Får hem Marcus Pode

Publicerad

Marcus Pode, 29, fick inte förlängt i Örebro.

Nu har han skrivit på för Trelleborg.

– Jag är inte här för att varva ner, säger han till Trelleborgs Allehanda.

Anfallaren kommer närmst från allsvenskt spel med Örebro. Men efter tolv mål på 62 matcher fick han inte förlängt – och var fri att lämna.

I december berättade Kvällsposten berättade om Halmstad BK:s intresse för spelaren. Men det var Podes före detta klubb som drog det längsta strået.

29-åringen har kritat på för nykomlingen i superettan.

– TFF var det som kändes bäst för mig och min familj, de hade den bästa helhetslösningen. Det känns som att det är något nytt och spännande på gång i Trelleborg, säger Marcus Pode till Trelleborgs Allehanda.

Två-årskontrakt

Anfallaren har skrivit på ett avtal som sträcker sig över de nästkommande två säsongerna.

Och han är tydlig med vilken kravbild han har på klubben.

– Jag är inte här för att varva ned, det sa jag direkt till Trelleborg. Jag har höga krav på både mig själv, klubben och spelarna. Nu är det en ny serie och det krävs lite extra av alla. Det gäller att vi rutinerade spelare går i bräschen och ställer lite krav, säger han till tidningen.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida