I somras spelade Therese Sjögran VM... nu spelar hon Korpen. Foto: Carl Sandin
I somras spelade Therese Sjögran VM... nu spelar hon Korpen. Foto: Carl Sandin

Therese Sjögran har gått från VM till Korpen

Publicerad

I somras spelade Therese Sjögran VM i Kanada.

Nu stillar hon bollhungern i Korpen.

– Jag ger hundra procent när jag har bollen och tar det lugnt i försvarsspelet, så allting är som vanligt, säger Therese Sjögran till Sydsvenskan.se.

På 204 dagar har Therese Sjögran gått från VM-spel med svenska landslaget till Korpen med FC Rosengård Elit.

Under söndagen gjorde hon debut i sitt nya lag, som ska spela med först i vinterserien inne i Kombihallen i Malmö och därefter utomhus.

– Det är ju för själva liret jag håller på, så har det alltid varit, säger Therese Sjögran till Sydsvenskan och fortsätter:

– Längre ner än så här kan man inte komma inom fotbollen, men det var kul. Jag ger hundra procent när jag har bollen och tar det lugnt i försvarsspelet, så allting är som vanligt.

"Skönt gäng och alla kan spela"

Korpenfotbollen handlar förstås om att stilla bollhungern men också att hålla i gång säger hon till tidningen.

– Det är ett skönt gäng och alla kan spela. Men för mig handlar det också om att hålla igång. Bara gym och löpning blir för tråkigt.

Att hon inte tränar med FC Rosengård har sin förklaring:

– Jag måste distansera mig från spelarna, men kan kanske vara med någon gång när många är borta på landslagsuppdrag.

Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida