Erin McLeod. Foto: Darryl Dyck
Erin McLeod. Foto: Darryl Dyck

Rosengårdvärvning
kan få med sig sin fru

Publicerad

Frun är redan klar – och snart kan den andra vara det.

FC Rosengård är på väg att värva målvakten Erin McLeod.

– Det är klart hon är ett huvudspår för oss, säger sportchef Therese Sjögran till Sydsvenskan.

I en landskamp före jul gick Erin McLeods knä sönder i en duell med Marta. Nu är hon på plats i Malmö för att rehabträna – och bekanta sig med Rosengård.

– Sen kommer jag förhoppningsvis tillbaka, säger Erin McLeod till Sydsvenskan.

Hennes partner Ella Masar Mcleod är redan klar för klubben. Den offensiva spelaren, som dock är tänkt som försvarare i Rosengård, provtränade redan i höst.

– Jag trodde inte jag skulle få en chans till att spela Champions League, som jag gjorde med PSG för ett par år sedan. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Ella Masar McLeod, till Sydsvenskan.

Är gifta

Båda spelarna kommer från Houston, som spelar i den amerikanska proffsligan. Och är alltså gifta med varandra.

Men att något skulle vara annorlunda för att Ella och Erin är gifta – det avfärdar båda.

– Inget är annorlunda för att vi är gifta, även om det är en ovanlig situation. Vi är öppna med det, för att det är viktigt för oss att visa att fotbollen på planen är en sak, livet utanför något annat, säger Ella Masar McLeod till tidningen.

– Det viktiga är att alla ser att vi är professionella, att vi jobbar hårt med det och att vi representerar oss själva som individer på planen, tillfogar Erin McLeod.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida