MFF-lirare indragna
i Instagramskandal

Publicerad

Två MFF-spelare har fotograferat en lagkamrats födelsedagstårta och lagt ut bilden på Instagram.

Men det var inte vilken födelsedagstårta som helst.

Tårtan var "prydd" med en naken kvinna.

MFF tar avstånd ifrån händelsen.

– Spelare i en så observerad klubb som Malmö FF borde ha tänkt efter innan de gjorde detta, säger Per Nilsson, vd i MFF.

Malmö FF reagerar stark på det inträffade - speciellt efter den senaste tidens händelser i klubben.

– Vi har en lång väg att vandra när det gäller våra värdegrunder, säger en bedrövad Per Nilsson och tillägger:

– Jag har haft samtal med vissa av de inblandade och kommer att ha ytterligare samtal i morgon.

Bilderna lades under onsdagen upp på Instagram, något som kan beskrivas som bildflödets motsvarighet till Twitter. Privata och offentliga personer lägger upp bilder på appen/sajten. För att se bilderna måste man ha ett konto och bli godkänd som "följare".

På tårtan ligger en kvinna i marsipan, hon ligger på något som kan liknas vid en säng och har en filt på underkroppen.

En av de inblandade spelarna har ett Instagramkonto och det är därifrån som bilden laddats upp.

Tårtkalaset ägde rum med samtliga spelare närvarande och när spridningen av bilderna började bli känd överöstes klubben av e-post med starka reaktioner - då hade klubben reda agerat.

– Ett: Vi tar starkt avstånd ifrån det här. Två: Vi har kontaktat samtliga inblandande och informerat dem och laget om att vi inte accepterar detta. Tre: På grund av den senaste tidens händelser inser vi att vi har mycket kvar att jobba med både när det gäller moral, etikett och värdegrunder, säger Per Nilsson.

Varför händer detta just i Malmö FF?

– Det skulle kunna hända i vilket omklädningsrum som helst. Men om man spelar i en så observerad klubb som MFF så borde man tänka ha tänkt efter innan man gör en sådan grej.

Klubben har inte kommit fram till huruvida spelarna kommer att bestraffas. Nilsson kommer att träffa samtliga under morgondagen.

Tårtskandalen kom bara veckan efter att Miiko Albornoz gjort träningscomeback efter sin dom för sexuellt utnyttjande av barn.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida