Liljegärd i landslagströjan. Foto: Lennart Rehnman
Liljegärd i landslagströjan. Foto: Lennart Rehnman

Linnea Liljegärd slutar spela – 25 år gammal

Publicerad

Den förra landslagsspelaren Linnea Liljegärd lägger av - 25 år gammal.

Hon saknar motivation för att fortsätta sin elitsatsning.

"De senaste månaderna har hjärnan därför haft kortslutning", skriver hon på sin blogg.

Efter en framgångsrik säsongen med Falköping 2007 värvades Linnea Liljegärd till Kopparbergs/Göteborg FC.

Där tog karriären ordentlig fart för den unga anfallaren.

2009 vann hon damallsvenskans skytteliga med 22 mål på 22 matcher och fick utmärkelserna Årets genombrott och Årets forward på Fotbollsgalan.

Dessutom blev hon uttagen till landslagstruppen till EM i Finland sommaren 2009.

Liljegärd lyckades dock inte ta en ordinarie plats i landslaget och 2012 lämnade hon Kopparbergs och Sverige för att testa på livet som proffs i Ryssland och Norge.

"Året har varit jobbigt"

Den senaste säsongen har hon spelat med Kristianstad DFF - men hon kommer inte att spela med klubben nästa säsong.

På sin blogg meddelar hon nu att hon lägger skorna på hyllan.

"Jag har behövt fatta mitt livs jobbigaste beslut. Om jag ska fortsätta spela fotboll eller inte", skriver hon.

Hon skriver att hon inte längre tycker att fotboll är det roligaste som finns och att tanken på att sluta har funnits där här en längre tid.

"Detta året har varit jobbigt. Det har varit så mycket runtomkring som har tagit min energi att fotbollen blivit lidande. Istället för känna glädje på träningarna har jag nästan enbart varit frustrerad", skriver hon.

Öppnar för comeback

Hon berättar att hon saknar motivationen för att fortsätta.

"Därför har jag beslutat att lägga skorna på hyllan. Om det är för alltid vet jag inte. Får jag tillbaka suget och drivet igen ska jag göra allt jag någonsin kan för att få till en comeback men just nu finns det inte där".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag