Foto: Lennart Månsson
 Foto: Lennart Månsson

Klubbikonen kan lämna – efter 19 år

Publicerad

Marcus Ekenberg har representerat Mjällby i 19 säsonger och bortsett från en kort utflykt till Helsingborgs har han varit klubben trogen hela karriären.

Nu kan han tvingas byta lag.

– Mjällby har det jättetufft ekonomiskt och det har jag full förståelse för, säger anfallaren till Kristianstadsbladet.

Topparna har varit lika höga som dalarna djupa. Klubbikonen Marcus Ekenberg har varit med och fört upp Mjällby till allsvenskan men också tvingats se laget rasa hela vägen ner till division ett.

Nu är 35-åringen kontraktslös och det är osäkert om det blir någon förlängning av avtalet.

– Jag hoppas fortfarande att det löser sig med Mjällby, men andra klubbar lär ju börja höra av sig nu när de inser att jag inte längre är deras spelare, säger Ekenberg till Kristianstadsbladet.

Letar jobb

Efter degraderingen till division ett halveras Mjällbys omsättning vilket gör att spelarna inte längre kan vara heltidsproffs.

Om Ekenberg ska stanna kvar räcker det därför inte med att han och Mjällby kommer överens.

Det krävs också ett jobb.

– Jag är öppen för allt. Jag har ju ingen utbildning och då är det också svårt att få jobb i dagens situation, så det gäller väl att gå genom kontakter, säger Ekenberg till Kristianstadsbladet.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida