KHK jublar. Foto: TV12
KHK jublar. Foto: TV12
AIK deppar. Foto: TV12
AIK deppar. Foto: TV12

Karlskrona slog AIK – leder serien med 3-1

Publicerad

Karlskrona är en match från att säkra SHL-kontraktet.

KHK tog sin blott femte bortaseger för säsongen när man besegrade AIK på Hovet på långfredagen.

– Jag tar på mig det här, vi kom ut med helt fel anspänning, säger AIK-tränaren Roger Melin.

SHL:s strykgäng Karlskrona HK är på god väg att skaffa sig en ny chans i den högsta serien.

KHK besegrade AIK i den fjärde matchen lagen emellan med 2-0 efter mål av Jimmy Andersson och Alexander Wiklund.

När lagen möts på söndag i Karlskrona kan KHK säkra nästa års SHL-biljett.

– Det är skönt att vi kan få ihop det på det här sättet, säger Karlskronas tränare Pelle Hånberg till C More efter matchen.

"Känner att något hat hänt"

– Vi får spelet att funka. Mycket nervknutar som släppte hos grabbarna. Man känner att något har hänt i gruppen, fortsätter Hånberg.

Tränaren berättar också om draget bakom segern.

– Vi ställde in träningen i går och lät spelarna göra var de ville. Vi såg att gruppen var spänd, vi har inte spelat på den nivån vi vill.

AIK-bossen Roger Melin skyller på sig själv.

– Jag tar på mig det här, vi kom ut med helt fel anspänning och hittade inte rätt i spelet. Jag tycker att KHK var mycket smartare och hade mer tålamod än oss, de var bättre än oss i dag helt enkelt.

Är du förvånad?

– Nja, lite. Något fel gjorde vi i laddningen inför matchen eftersom vi inte kommer ut med den energin som vi vill. Och det är mitt jobb att förbereda grabbarna på rätt sätt och i dag blev det fel. Jag vet inte varför.

Kovacs ställde sig i klacken

Robin Kovacs var avstängd i dag men är tillbaka till nästa match.

Inför den tredje perioden gick han och ställde sig i AIK-klacken för att driva i gång stämningen.

– Jag försökte ge energi till spelarna, jag vet själv när jag är där ute att klacken påverkar extremt mycket så det var lite för att ge energi till spelarna och laget, säger Kovacs.

– Det känns bra att vara tillbaka i nästa match, det är ett tufft läge men jag ska hjälpa laget och det är därför jag är här. Nu är det bara åka ner och vinna eller försvinna.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida