Prestigevärvningen från Eskilstuna United, Gaëlle Enganamouit, inleder cupmatchen på bänken. Foto: Christian Örnberg
Prestigevärvningen från Eskilstuna United, Gaëlle Enganamouit, inleder cupmatchen på bänken. Foto: Christian Örnberg

Inför derbyt: Stjärnan får börja på bänken

Publicerad

Tävlingssäsongen drar i gång och direkt ställs FC Rosengård inför ett tufft test.

Ett hett derby mot Kristianstad DFF väntar på fredagskvällen.

– Det blir spännande att se hur vi kan prestera, det är många som är tillbaka från skada, säger sportchefen Therese Sjögran.

FC Rosengård gör i dag säsongens första tävlingsmatch. De regerande svenska mästarna ställs i Svenska cupen mot Kristianstad DFF i ett hett Skånederby.

– Det ska bli intressant att se laget spela match i kväll, säger Therese Sjögran och fortsätter:

– Vi har haft så mycket skador att vi inte kunnat spela så mycket med den tilltänkta startelvan. Nu börjar det ser bättre ut.

På skadelistan och ej tillgängliga för spel, finns Ali Riley, Amanda Ilestedt, Sofie Junge Pedersen och nyförvärvet målvakten Erin McLeod.

– Jag skulle tro att det dröjer en vecka till innan Erin är i full träning, säger Therese Sjögran.

Du ser inte det som oroande att ni värvat en målvakt som är skadad?…

– Nej, hon har spelat några matcher med Kanada nu och sett bra ut.

Prestigevärvningen inleder på bänken

Prestigevärvningen från Eskilstuna United, Gaëlle Enganamouit, inleder cupmatchen på bänken. Hon har under försäsongen haft en del ryggbesvär men känner sig nu bättre.

– Ryggen känns okej. Jag kan spela.

Hur tycker du försäsongen varit?

– Det har funnits en del bra saker och en del lite sämre. Vi har spelat stundtals bra, säger anfallaren som gjorde två mål på 30 minuters speltid i sin första match för laget (mot Lilleström).

Gaëlle Enganamouit vann den damallsvenska skytteligan i fjol.

Så startar FC Rosengård i kväll:

Zecira Musovic – Lina Nilsson, Anita Asante, Emma Björklund, Ella Masar – Marta, Ebba Wieder, Sara Björk Gunnarsdottir, Lieke Martens – Natasha Andonova, Lina Salmi

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida