Det är fortfarande oklart om Liljegren spelar för Rögle den här säsongen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNDet är fortfarande oklart om Liljegren spelar för Rögle den här säsongen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Det är fortfarande oklart om Liljegren spelar för Rögle den här säsongen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Liljegren under NHL-draften. Foto: NAM Y. HUH / AP TT NYHETSBYRÅNLiljegren under NHL-draften. Foto: NAM Y. HUH / AP TT NYHETSBYRÅN
Liljegren under NHL-draften. Foto: NAM Y. HUH / AP TT NYHETSBYRÅN

Talangen missar SHL-premiären

Publicerad

Timothy Liljegren var Toronto Maple Leafs förstaval i NHL-draften.

Det är fortfarande oklart om laget kommer använda backen i år – men nu har han åtminstone blivit inbjuden till huvudcampen.

– Timothy är Torontos spelare och det är de som äger frågan, säger Rögles sportchef Anders Carlsson som fortfarande hoppas kunna använda backtalangen i höst.

I somras draftades Timothy Liljegren i förstarundan, som 17:e spelare, av Toronto Maple Leafs och senare skrev klubben ett NHL-kontrakt med backen. 

Om han ska spela i NHL den här säsongen är däremot fortfarande oklart.

Maple Leafs kan fortfarande välja att låna ut Liljegren och då ligger givetvis hans Rögle nära till hands.

I SHL-inledningen tvingas Rögle däremot klara sig utan Liljegren – oavsett vad Maple Leafs kommer fram till.

Rögle skriver nämligen på sin hemsida att NHL-klubben vill fortsätta testa talangen.

– Vi får vänta och se, det enda vi vet i nuläget är att Timothy ska vara med på Torontos camper i september och inte är i Sverige när SHL drar i gång, säger Rögles sportchef Anders Carlsson.

Rögle har förståelse

Anders Carlsson ser inget problem med att Toronto Maple Leafs drar ut på sitt besked. Han säger sig ha en bra dialog med klubbens ledning och har förståelse för att de vill avvakta.

– Först av allt hoppas vi det går bra för Timothy, vi hoppas han tar en plats i NHL för det hade varit ett bra kvitto för oss. Vill Toronto att han ska fortsätta spela hos oss så är vi gärna med och hjälper honom utvecklas vidare i sin hockeykarriär, säger Carlsson till Rögles hemsida.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag