Lirije Latifi, ordförande Rosengårds socialdemokratiska förening. Foto: Privat
Lirije Latifi, ordförande Rosengårds socialdemokratiska förening. Foto: Privat

Sossarna - för extrema för Rosengård

Publicerad
ROSENGÅRD. Det blir ingen "sosselördag" på Rosengårds centrum.
Den nye förvaltaren EFM Sverige sätter stopp för socialdemokraternas traditionella medborgardag.
- Eftersom vi inte kan möta folket så får vet vi inte vad folk tycker, säger socialdemokraten Lirije Latifi.
I många år har Rosengårds socialdemokratiska förening kunnat hålla aktiviteter på Rosengårds centrum.
- Vi har kallat det för "sosselördag" eftersom vi är en socialdemokratisk förening. Vi skulle nu på lördag gå ut och prata med folk om skolfrågor. Vad vill de förändra och hur vill de ha det, säger Lirije Latifi, ordförande Rosengårds socialdemokratiska förening.

"Totalt neutrala"

Men nu är det slut på de politiska aktiviteterna. Fastighetsförvaltaren EFM Sverige sätter stopp för alla politiska aktiviteter.
- Vi väljer att vara totalt neutrala och därmed blir det inga religiösa eller politiska aktiviteter, säger Nicholas Rutter, pressansvarig på EFM Sverige.
Den förre förvaltaren av torget var betydligt mer tillåtande.
- Vi har fått vara i den ena halvan av centrumet innan sommaren, men nu har det tydligen hänt något, säger Lirije Latifi.

Negativt för demokratin

Hon menar att det blir svårt att hitta alternativa platser området där man når lika många människor. Något som kan få negativa effekter för den lokala demokratin.
- Eftersom vi inte kan möta folket så får vet vi inte vad folk tycker. Och de får inte heller tillfälle att säga till oss vad de tycker och tänker, säger Lirije Latifi.
Carl-Magnus Fagerholm
Carl-Magnus Fagerholm

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag