Alva Lennwall fick en bild tillsammans med prinsparet i babybutiken i Varalöv. Foto: Privat

Alva Lennwall fick en bild tillsammans med prinsparet i babybutiken i Varalöv.

 Foto: Privat
Carl Philip och prinsessan Sofia på konserten "Jul i Vasastan" i Stockholm under julhelgen. Foto: Christine Olsson/Tt

Carl Philip och prinsessan Sofia på konserten "Jul i Vasastan" i Stockholm under julhelgen.

 Foto: Christine Olsson/Tt

Sofia och Carl Philip shoppade babyprylar

Publicerad

Här gör prinsessan Sofia och prins Carl Philip sig redo för att bli föräldrar.

Tillsammans besökte de en babybutik i helgen – och Sofia visade upp sig gravidmage på bild.

– Jag såg att de tittade på en barnvagn, säger Alva Lennwall som fick en bild tillsammans med prinsparet.

På lördagen åkte Alva Lennwall, 19, från Ängelholm till babybutiken Baby V i Varalöv en halvmil hemifrån. Hon och hennes mamma skulle köpa en bilstol till vännernas dotter – och när de gick runt barnvagnarna och babykläderna fick de plötsligt syn på prinsparet.

– Först blev jag helt chockad, jag trodde inte alls att var de två. Men sen kände jag igen Sofia och tänkte "men herregud", säger Alva Lennwall om när hon insåg att prinsessan Sofia och prins Carl Philip gick runt bland hyllorna.

– Jag gick fram och frågade så snällt jag kunde om jag kunde ta en bild med dem, så fotograferade mamma oss. Sofia sa först "ja, absolut". Sen tittade hon på prinsen som sa "ja, absolut!".

Någon längre pratstund blev det inte, men Alva Lennwall säger att prinsparet var på gott humör.

– Jag har ingen aning om vad de köpte, om de ens köpte något. Men jag såg att de tittade på en barnvagn. De tittade nog bara allmänt, det var nog inget specifikt, säger hon.

 

LÄS MER: Prinsessan Sofia och Carl Philip ska få barn

 

"De köpte något"

Men Veronica Helgesson som äger butiken bekräftar att de minsann inte gick därifrån tomhänta.

– Det var jättetrevligt. Överraskande men mycket trevligt att se dem båda. De köpte något, men vi lämnar inte ut det. Det var trevligt att se dem här, säger hon.

– De är alltid trevligt med kungligt.

Varför prinsessan Sofia och prins Carl Philip valde att titta på barnprodukter just utanför Ängelholm framgår inte och hovet vill inte gå in närmare på de nyblivande föräldrarnas vistelse i Skåne.

– Det är inget som hovet kommenterar, säger Margareta Thorgren, pressinformatör.

Glädjebeskedet att prinsparet väntar sitt första barn kom i oktober förra året. Barnet väntas komma i april 2016. I ett uttalande via Instagram sa paret då:

– Vi är så lyckliga och glada att kunna meddela att vi nu väntar vårt första barn. Vi är mycket förväntansfulla.

Sofia och Carl Philip gifte sig i Slottskyrkan i Stockholm den 13 juni 2015.

 

LÄS MER: Prinsessan Sofia hyllas för gravidstilen

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida