Person rånades – och misshandlades av flera

Publicerad

På fredagskvällen rånades en man.

Enligt larmet misshandlade tre eller fyra personer uppringaren och kom därefter undan med kontanter och matkassar.

Nu pågår en jakt efter gärningspersonerna. 

– En man ringer och berättar att han blivit rånad, vi är på väg till platsen, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.

Larmet om rånet kom in till polisen klockan 18.49. 

Då berättade en uppringare att han blivit rånad och misshandlad av flera okända gärningsmän. 

– Gärningsmännen har lämnat platsen, vi är på väg dit nu för att prata med mannen och få fler uppgifter, säger Calle Persson.

Fick med sig kontanter

Mannen bar på matkassar i området Lindängsplan i Malmö när han plötsligt attackerades. 

Rånarna tvingade honom att ge från kontanter och matkassar innan gärningsmännen lämnade platsen. 

Enligt polisen ska det röra sig om 3-4 gärningsmän.

Polis är nu på väg till platsen. Initialt ska inte ambulans behövas, enligt utsago från mannen. 

– Vi vet inte om och hur skadad han är, han sa att ambulans inte behövs, men det får patrullen på plats avgöra, säger Calle Persson.

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag