Dragan Bratic säljer sin strippklubb i Karlshamn. Även klubben i Nässjö ska säljas. Foto: Bo Åkesson
Dragan Bratic säljer sin strippklubb i Karlshamn. Även klubben i Nässjö ska säljas. Foto: Bo Åkesson

Nu säljer Dragan strippklubbar

Publicerad
Uppdaterad
Strippklubbsägaren Dragan Bratic annonserar nu ut sin rörelse i Karlshamn på sajten Blocket. Hittills har två, tre spekulanter hört av sig. - Jag säljer så fort jag hittat en seriös och bra köpare, säger han.
I sex år har han drivit strippklubben i centrala Karlshamn, vägg i vägg med rådhuset. Något som fått karlshamnsbor att se rött.
Så sent som i mars i år tog ett tio-tal personer sig in på klubben för att protestera mot verksamheten.
- Självklart är det inte roligt att hamna i sådana grejor. Samtidigt blir jag så upprörd över hyckleriet och dubbelmoralen. Det är tillåtet med striptease i Sverige, varför ska de som vill inte få titta på det, undrar Dragan Bratic.

För lite tid

Men protesterna är inte skälet till att han vill sälja rörelsen på 380 kvadratmeter där restaurang och två lägenheter ingår.
- Jag bor i Habo så jag pendlar varje fredag 280 kilometer till Karlshamn. Och så har jag två klubbar till. Min fru och jag jobbar så mycket att vi knappt hinner träffas, säger han.
- Vi har också två barn så familjelivet blir lidande. Jag skulle vilja kunna arbeta 40 timmar i veckan som alla andra.

Intresse finns

Han lockar med låg hyra och bästa läge. Redan har tolv personer hört av sig.
- Det kan också bli någon som vill ha en helt annan verksamhet, exempelvis tandläkare eller läkare, säger Dragan Bratic.
Själv tänker han hålla strippklubben öppen ända tills köpet är klart.
- Om jag inte hittar någon bra köpare så fortsätter jag. Så det kan bli i 30 år till, säger han och skrattar.

Nytt ställe

Dragan Bratic vill även sälja klubben i Nässjö för att fokusera på nystartade Café Absolut Nöje i Edsvära, mellan Falköping och Vara.
- Sedan tänker jag öppna i Jönköping igen, där är jag inte färdig än, säger han argt.
Där tvingades Dragan Bratic stänga sin stripteaseklubb efter att hyresvärden stämt honom.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida